Buitenritten van maximaal drie personen na nieuwe maatregelingen kabinet

Buitenritten van maximaal drie personen na nieuwe maatregelingen kabinet
Het kabinet heeft de maatregelen om het coronavirus te bestrijden vandaag aanzienlijk aangescherpt. Alle bijeenkomsten en evenementen tot en met 1 juni worden verboden, wie zich niet houdt aan de regel voor anderhalve meter afstand kan flinke boetes krijgen en als één gezinslid koorts heeft, moet voortaan het hele gezin binnenblijven.

Alle samenkomsten en evenementen in Nederland worden tot 1 juni verboden. Dat geldt ook voor evenementen met minder dan 100 personen. Dat maakte justitieminister Grapperhaus zojuist bekend in een persconferentie met premier Rutte en zijn collega-ministers Van Rijn (Medische Zorg) en De Jonge (Volksgezondheid). De maatregel zal worden gehandhaafd met boetes, zei Grapperhaus."Ik realiseer me dat het hard zal aankomen", zei Grapperhaus. "Je verheugt je hier juist op. Maar als we het willen controleren, hebben we geen keus."De ministers waren vanmiddag bijeen voor crisisoverleg. Rutte zei dat de aanscherping van de al bestaande maatregelen nodig was, omdat hij nog te veel mensen ziet die zich niet houden aan onder meer de regels anderhalve meter afstand tot elkaar te houden. "Mijn verstand staat stil bij de overvolle stranden van de afgelopen dagen", zei hij.

Voor de paardensport is dit de volgende zware klap voor veel rijverenigingen, ondernemers en wedstrijden die de komende maanden op de agenda stonden. 

Boetes bij groepen van meer dan drie personen

Grapperhaus kondigde verder aan dat burgemeesters de mogelijkheid krijgen om op specifieke locaties als op stranden en in parken een verbod op groepsvorming in te voeren. Daarbij kunnen "forse boetes" worden uitgedeeld, als blijkt dat drie of meer personen niet anderhalve meter afstand tot elkaar houden en ze geen gezin zijn. Dat kan oplopen tot boetes van 400 euro. Daarnaast zei hij dat bezoek in eigen huis tot maximaal drie personen moet worden beperkt. Dit houdt ook in dat buitenritten te paard voortaan nog met groepjes van maximaal 3 personen kunnen. Let op! Dit kan alleen wanneer er gepaste afstand van 1.5m van elkaar wordt gehouden! 

Het advies om nog zoveel mogelijk vanuit huis te werken geldt tot 6 april. Komende tijd wordt bekeken of die maatregelen worden verlengd.


Scherpe maatregelen van het kabinet, die er hopelijk voor gaan zorgen dat het corona-vrius zo snel mogelijk ons land verlaat!


Bron: NOS / Equnews