Lisa Müller koopt Bundeschampionate-finalist Chuck Bass

Lisa Müller koopt Bundeschampionate-finalist Chuck Bass

Kira Goerens-Ripphoff's dubbele Bundeschampionate-finalist Chuck Bass is verkocht aan de Duitse Grand-Prix-amazine Lisa Müller. De zevenjarige Westfalion Chuck Bass, gefokt door Helga Schwätzler is van Cennin uit Rosalie (v. Rosentau, Ravallo x Matcho AA). 

De hengst maakte in 2018 als 4-jarige zijn showdebuut. In 2019 kwalificeerde hij zich voor het Bundeschampionate in Warendorf. In 2020 ging hij een stapje omhoog als 6-jarige en ging van start in het M-niveau. Vervolgens herkwalificeerde hij zich voor het Bundeschampionate, waar hij 14de eindigde in de finale van de 6-jarige dressuurpaarden na het winnen van de kleine finale. 

Chuck Bass gaat nu van het de ene voetbalfamilie naar de andere. De hengst was eerst eigendom van de Oostenrijkse eredivisievoetballer Martin Harnik en zijn vrouw Sharon, die hem in training zette bij Goerens-Ripphoff. Nu is Chuck Bass verkocht aan een ander gerenomeerd voetbalduo, Thomas en Lisa Müller. Zij runnen een dressuur- en fokstal, Gut Wettlkam, in het zuiden van Duitsland. 

"Ik heb een zeer leuke tijd gehad met dit paard en hij heeft nu de beste nieuwe thuis gevonden dat je maar kunt bedenken", aldus Kira Goerens-Ripphoff. "Hij had een zeer bijzonder karakter, gevoelig en mensgericht, maar absoluut bang voor alles wat nieuw was. Met geduld en tijd, die we hem gaven, leerde hij zijn uitzonderlijke kwaliteit en werkmentaliteit tonen." 

Bron: Eurodressage