Imke Schellekens-Bartels' toppaard Sunrise overleden

Imke Schellekens-Bartels' toppaard Sunrise overleden

De Nederlandse Olympische dressuurruiter Imke Schellekens-Bartels heeft gisteren afscheid moeten nemen van haar toppaard Sunrise. Dat maakte ze zelf bekend op haar website. Gisteren kreeg Sunrise op 27-jarige leeftijd plots ernstige coördinatieproblemen. Na goed overleg besloot ze samen met de dierenarts om Sunrise thuis te laten inslapen. Als een laatste eerbetoon schreef ze een afscheidsbrief op de website van Academy Bartels... 

"Met pijn in ons hart, maar ongelooflijk dankbaar voor alles wat ze ons gegeven heeft, hebben we gisteren afscheid moeten nemen van onze lieve Sunrise.

Sunrise was 27 jaar oud, 22 jaar bij ons, en met haar hebben we de meest geweldige dingen meegemaakt. Samen met haar eigenaren de Familie Smarius zijn we de hele wereld over gereisd en werden we Europees Kampioen met het team, Wereldkampioen met het team, wonnen we teamzilver op de Olympische Spelen in Hong Kong, 2 individuele medailles op Europese Kampioenschappen en hebben we meerdere top 3 klasseringen gehaald tijdens Wereldbekerfinales.

Sunrise was de koningin van de stal, tot op de laatste dag. Haar ongelooflijke zin in het werk en haar tomeloze energie maakte haar meer dan bijzonder. In de beginjaren dat ze bij ons was had eerst mijn moeder Tineke haar handen soms vol aan haar energie maar al heel snel wisten we dat Sunrise wel eens heel bijzonder zou kunnen worden. Later toen ik haar overnam van mijn moeder en Grand Prix met haar ging rijden, kwam haar enorme talent pas echt bovendrijven. Er was niks wat ze niet kon en in de ring was ze altijd nog net iets beter dan in de training. Haar energie en zin in het leven behield ze tot op de laatste dag. Elke ochtend passageerde ze naar de wei en sommige stagiaires trok ze letterlijk achter zich aan.

De laatste 10 jaar heeft ze mogen genieten van haar pensioen en dat deed ze samen met haar kameraadje Gestionneke."

Bron: Academy BartelsFacebook Imke Schellekens-Bartels