Hengstenspotlight: Ti Amo Van Prinseveld

Hengstenspotlight: Ti Amo Van Prinseveld

Ti Amo Van Prinseveld (v. Kadans VD Groenheuvel x Kanshebber – °2015), gekeurd voor BRp is geen onbekende in de wereld van de toppony's. Deze zevenjarige ponyhengst presteert op dit moment onder het zadel van Brent deSchrijver al tot op 1.30m niveau. Ti Amo Van Prinseveld is de kampioenhengst van de keuring in 2018. Ondertussen springt hij als zevenjarige CSIOP 1.30m met de 14-jarigeBrent De Schrijver
. Afgelopen jaar schreef het duo ook de BRP competitie tijdens de Kersthappening in Lier op hun naam en werden ze nationaal kampioen BRP.


De zevenjarige Ti Amo Van Prinseveld is de kampioenhengst van de keuring 2018.Ondertussen springt hij als jonge hengst CSIOP 1m30 met de 14-jarige Brent De Schrijver.Tijdens april/mei 2022 sprong hij als zevenjarige zijn eerste drie internationale grote prijzen, nl. op de CSIOP in Opglabbeek (1m25), de CSIP in Lier (1m25) en als kers op de taart foutloos in de CSIOP in Lamprechtshausen (1m30). In Lamprechtshausen sprong hij als jongste pony tevens mee in het Belgische Team voor de Nations Cup

‘Ti Amo is volgens ons één van de meest complete pony’s die we vandaag bij ons op stal hebben. Hij toont heel veel uitstraling, is hoog benig, heeft lengte en souplesse. Op de sprong laat hij veelvermogen zien. Ti Amo heeft bovendien een sterke bovenlijn en drie heel goede basisgangen met zijn gesprongen galoppade als meest opvallende. Dit zijn stuk voor stuk eigenschappen die hij steevast doorgeeft aan zijn nakomelingen. Qua karakter is Ti Amo een heel lieve en leergierige pony die steeds tot het uiterste gaat voor zijn begeleider. Het is een pony die steeds ‘vraagt’ wat hij moet doen. In omgang is hij heel gehoorzaam. Hij heeft een gouden karakter en is hierdoor uiterst betrouwbaar in alles.’



Ti Amo Van Prinseveld komt uit een top moederlijn:

Zijn moeder, Orchid’s Party Dress, liep succesvol internationaal GP 1m25 met Brent De Schrijver enspringt nu met de 11-jarige Aure De Schrijver. Party Dress is een merrie met veel vermogen die haarsprong achteraan altijd heel goed afwerkt. Ze is heel voorzichtig en heeft een ongelooflijke instelling om te werken.Party Dress is de volle zus van drie gekeurde hengsten met als bekendste onze eigen BRp gekeurde elitehengst Konquistador Van Orchid’s die tot vorig jaar succesvol CSIP GP 1m25-1m30 sprong metBrent De Schrijver en nu ook onder het zadel van de 11-jarige Aure De Schrijver springt.Verder is ze ook de volle zus van de GP 1m35 springende hengst, Kamaro Van Orchid’s, de 1m35springende pony Komeet Van Orchid’s en de 1m30 springende Karlando Van Orchid’s.

Ti Amo zijn grootmoeder, Orchid’s Cestanica (v. Kantje’s Carlando), gaf maar liefst zes zonen die minimum 1m20 sprongen, waarvan drie zonen GP 1m30-1m35 en drie gekeurde hengsten.Eén van deze hengsten is onze eigenste Konquistador Van Orchid’s (BRp gekeurd, springen internationaal)Verder is ze ook de moeder van verschillende pony’s die 1m10 springen en had ze twee dochters die hoog niveau dressuur liepen. Cestanica is tevens de volle zus van de hengst Orchid’s Cestanii die internationaal sprong met Renate Beuving en die reeds verschillende nakomelingen heeft gegeven die op hoog niveau meedoen. Ze is ook de halfzus van de gekeurde hengst Kylian Van Orchid’s die 1m10 -1m20 sprong in Noorwegen.

Ti Amo zijn overgrootmoeder Monique (v. El Beauty) was als zevenjarige opgenomen in het Nederlandse Team voor het EK Eventing. Helaas kreeg ze dat jaar een ongeval waardoor ze in de fokkerij terecht kwam.

Kortom: Een aparte moederlijn waaruit sportpony’s geboren worden in alle disciplines! Ti Amo zijn vader, elitehengst Kadans VD Groenheuvel sprong internationaal 1m20 met Thibeau Spits, Ti Amo zijn grootvader, Kanshebber, sprong zelf internationaal en is één van de weinige hengsten die op eenzelfde EK nakomelingen had in de drie disciplines. Het aantal nakomelingen van Kanshebber in de internationale sport is ontzettend groot en hij is uitgeroepen tot FEI hengst van het jaar 2015. Met een moeder die naar de gouden medaille op het EK sprong en een vader die ZZ-springen, Z-dressuur en Z-samengesteld liep, heeft Kanshebber een pedigree om U tegen te zeggen.

Bent u ook al enthousiast over deze hengst? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Peter De Schrijver (+32478477222) of Annemie Campe (+32494926593)

Foto: op vraag van klant