Carlos Pinto: "We willen met deze veiling ook het goede doel steunen"

Carlos Pinto: "We willen met deze veiling ook het goede doel steunen"

Terwijl er in Europa een lockdown werd aangekondigd, besloten Steve Tinti, Carlos Pinto en zijn vrouw Willemijn Poels een nieuw project op poten te zetten: het organiseren van een online veiling die de beste paarden van hun stallen moet verkopen. Het gaat voornamelijk over jumpingpaarden maar ook hunters komen in de collectie aan bod. 

Onder andere Baloubelle (v. Baloubet du Rouet) maakt deel uit van de collectie. De merrie was al eerder onder het zadel van Maxime Harmegnies actief. Daarnaast maakt ook Aconzina (v. Action Breaker) deel uit van de collectie net als de jonge, veelbelovende Corlou (v. Cornet Obolenksy). Corlou zijn grootmoeder is Centina, die onder het zadel van Bruce Goodin op het hoogste niveau actief was.

Steve Tinti vertelt: "We wilden vooral ons team een doel geven in deze periode zonder competitie. Door deze veiling te organiseren, zorgen we ervoor dat ons team zijn focus behoudt tijdens deze moeilijke periode. Samenwerken met Carlos was logisch aangezien we al langer zakenpartners zijn en ongeveer 20 paarden samen hebben. Toen we de paarden voor deze collectie aan het selecteren waren, wilden we vooral de beste paarden van onze stallen samen brengen. Al deze paarden hebben al verschillende klasseringen bij elkaar gesprongen. Potentiële kopers kunnen zich dus op verschillend videomateriaal baseren voor ze tot aankoop overgaan. We hebben ook enkele hunters aan de collectie toegevoegd". 

Carlos Pinto voegt het volgende toe: "We hebben al heel wat positieve feedback ontvangen en dat doet natuurlijk enorm veel deugd. We wilden met deze veiling iets anders brengen, gezien de huidige gezondheidssituatie. Daarom hebben we beslist om per bieding 10 euro aan Unicef te schenken". 

De veiling zal van 22-24 mei lopen. De volledige collectie kan je hier vinden