Waarom paarden een beter gevoel geven dan een Facebook like...

Waarom paarden een beter gevoel geven dan een Facebook like...
We leven in een cultuur waar het helemaal geaccepteerd is dat je iets doet 'om op instagram te zetten" of dat je alvast 'incheckt' in die ene coole bar, terwijl je er zelfs nog geen drankje hebt besteld. We zijn met andere woorden een beetje te gehecht aan onze social media en de 'likes' en 'notificaties' waarmee onze smartphones ons om de oren slaan. We kunnen natuurlijk niet ontkennen dat het krijgen van 'likes' op die ene foto, video of dat berichtje ons een goed gevoel geeft en zelfs een beetje ons ego een boost geeft; Ze geven dan ook weer dat anderen, datgene dat wij aan het doen zijn, ook leuk/fantastisch/geweldig vinden.
Maar er zijn talloze andere manieren om dit gevoel ook zonder een verlicht scherm(pje) te verkrijgen, hiervan is het paardrijden of het hebben/verzorgen van paarden daar eentje van, wegens de volgende redenen:


- "A cantor is thé cure for every evil" zei Benjamin Disraeli ooit en hij had gelijk! De wind die door je haren waait, het gevoel dat je onoverwinnelijk bent en de speciale band die je hebt met je trouwe viervoeter. Het is ongelooflijk. Met frisse nieuwe energie kun je de dag verder weer aan...

- Terwijl facebook-likes, Mark Zuckersberg's, geschenk aan de mensheid is, is een paard een geschenk van God. Zelfs het kijken naar een paard in de wei kan je enorm veel voldoening geven. Echte quality time met je beste vriend (je paard!) gaat natuurlijk boven alle virtuele vriendschappen op het scherm, waar we tegenwoordig zoveel belang aan hechten (de wetenschap en equnews bevestigen dit).

- William Shakespeare zei: "A horse, a horse ! My kingdom for a horse !". En ja, het is natuurlijk leuk om veel likes te krijgen op facebook, maar als je een paard hebt, krijg je niet alleen het paard zijn dankbaarheid in ruil, je krijgt ook respect van de hele gemeenschap.

- Men zegt dat paarden beter begrijpen waarom mensen bepaalde dingen doen, dan een mens zelf. We kunnen dit kort samenvatten door te zeggen dat de liefde van een paard zoveel meer waard is dan 1.000.000 of ontelbare facebooklikes.

- Paarden geven je een warm, goed gevoel

- Paardrijden is ongeveer hetzelfde als het krijgen van een massage. Voor een relaxte gemoedstoestand geven we zelfs de likes en berichtjes op facebook even op, dus waar wacht je nog op? Opzadelen is de boodschap!

- Paardrijden of tijd met paarden doorbrengen staat meestal gelijk aan leven in een groene omgeving. Tijd spenderen in het groen in plaats van in cyberspace is één van de beste dingen die je kan doen om de hele dag een goed humeur de garanderen. Onderzoek wijst uit dat een wandeling van slechts vijf minuten in de natuur symptomen van depressie drastisch kunnen verminderen.

Wij kunnen je natuurlijk redenen blijven geven waarom paarden zo geweldig zijn, maar ik denk dat ons punt gemaakt is: Paarden zijn leuker dan Facebooklikes! Geen verdere uitleg nodig. Take that, facebook!