Over Hermès … fun-facts

Over Hermès … fun-facts
1. DE NAAM.
De naam Hermès komt oorspronkelijk van de Griekse god van de handel en dieven. Hij is tevens bekend als de boodschapper van de goden.

2. HET HUIS.
Het huis, dat begon als een harnas en zadelmaker, bestaat al 177 jaar.

3. DE WINKELS
Er zijn 315 exclusieve Hermès winkels over de hele wereld.

4. HET CAFÉ !!!!!
De Parijse winkel aan de Rue de Sèvres heeft een café en boekhandel in de winkel, maar heeft ook de enige Petit h (Merchandise) speciale ruimte!

5. WEB-saavy.
Hermès was een van de eerste luxe merken om een ​​e-commerce site in 2001 te lanceren.

6. De Kelly en Birkin.
De beroemde Kelly en Birkin tassen zijn vernoemd naar Grace Kelly en Jane Birkin, respectievelijk. (Via New York Magazine)

7. The Orange Box
De iconische Hermès oranje dozen waren oorspronkelijk crèmekleurig met een vergulde rand van imitatie varkensleer, waarna ze mosterd gekleurd met een bruine rand werden. De eerste oranje dozen kwam tot stand na de Tweede Wereldoorlog, als gevolg van een tekort van de originele materialen.

8. The Orange Box, PART DEUX.
In 1994, Hermès ontving de 'verpakkings Oscar' voor de oranje dozen, voor haar vouwen verpakkingen. Vandaag zijn er ongeveer 188 maten van oranje dozen.

1416435661-screen_shot_2014-11-19_at_52046_pm

9. De sjaal.
De lengte van de draad die nodig is voor het maken van 1000 Hermès carrés is gelijk aan de afstand tussen de Aarde en de Maan!

10. Het familiebedrijf.
Het bedrijfs artistiek directeur, Pierre Alexis Dumas is een 6e generatie lid van de stichtende familie van Hermès. (Via de Business of Fashion) Dumas werd niet alleen gezien in zijn rol als artistiek directeur. In feite heeft hij gezegd dat zijn vader (Jean-Louis Dumas en voormalig Hermès voorzitter) hem leerde te vechten om te bewijzen dat hij de juiste persoon voor de functie was. (Via de Wall Street Journal)

12. De filantropische kant
De Fondation D'Enterprise Hermès werd opgericht in 2008 door Pierre-Alexis Dumas (voorzitter). Tot op de dag van vandaag, helpt bij de bevordering van de traditionele ambachtelijke vaardigheden, ondersteuning voor de creatieve kunsten, een verbintenis voor onderwijs en opleiding, en de zorg voor het milieu. (Via Fondation D'Enterprise