Dure December-maand, wat tips om je portemonnee te laten herstellen..

Dure December-maand, wat tips om je portemonnee te laten herstellen..
In deze feestmaand vliegt het geld waarschijnlijk je portemonnee uit. Maar ook in de andere maanden kan je geld soms sneller gaan dan je zou willen, vooral wanneer er bijvoorbeeld weer een bezoekje van de hoefsmid gepland staat. Daarom heb ik 6 tips samengesteld waarmee je iets liever voor je portemonnee wordt. Handig !

Make a wish list and an I-really-need list

Maak een lijstje met spullen die je echt nodig hebt en een lijstje met spullen die je graag zou willen. Hierdoor zal je minder spontane aankopen doen in de ruiterzaak. Je weet nu van te voren precies wat je nodig hebt en zult minder snel excuses verzinnen voor dat prachtige zweetdeken: “maar dat zweetdeken is zo mooi en ik hem dit echt nodig” (terwijl er zeker nog 2 andere zweetdekens liggen in je kast).

Een paardenrekening

Persoonlijk vind ik het heel handig om een tweede (spaar)rekening te openen, die ik voor de paardensport gebruik. Op deze rekening plaats ik elke maand een vast bedrag zodat ik na een tijdje iets kan kopen voor mijn paard (of voor mezelf) dat ik heel lang en graag wou, zoals een nieuwe wedstrijdkast, zadel enz.
De meeste mensen hebben 1 spaarrekening waardoor je spaargeld op een “hoop” wordt gegooid. Omdat je misschien ook wel spaart voor een nieuwe computer, auto of een vakantie, kan het best onduidelijk worden hoeveel van je spaargeld overhoud voor andere dingen.

Eén doekje erin, twee doekjes eruit

Wanneer je toch een leuk nieuw zadeldoekje wil kopen (ook al heb je er al 10 thuis liggen), verkoop dan eerst twee doekjes die je eigenlijk nooit gebruikt op Kapaza, tweedehands en tegenwoordig bestaan er ook verkoopgroepen op Facebook. Dat geld kan je dan gebruiken voor een nieuwe zadeldoek.



Kwaliteit boven Kwantiteit

Hoewel ik dol ben op budget schoppen moet je af en toe gewoon voor kwaliteit kiezen. Liever één keer een duurder zadel (dat perfect past op de rug van je paard) aanschaffen dan een minder goed-zittend model uitkiezen. Dat is zonde van je geld en gezondheid van je viervoeter!

Doe het zelf

Het is niet altijd het geval maar doe-het-zelf-projecten kunnen vaak veel voordeliger zijn dan wanneer je het item in de winkel koopt! Vind je je oude toque saai en wil je een hip model ? Dan kan je deze altijd “pimpen” door een bezoekje aan “Veritas” te brengen. Zij hebben leuke accessoires om van je toque terug een catchy persoonlijk item te maken.

Maak je sterk met anderen

Samen sta je sterker maar ook goedkoper! Koop bijvoorbeeld in grote aantallen voer en bodembedekking om dit vervolgens met elkaar te delen. Laat de tandarts en hoefsmid voor meerdere paarden komen en deel eens een privéles met een andere ruiter. Met privéles krijg je natuurlijk de volle aandacht, maar met een andere ruiter erbij leer je nog steeds erg veel (vooral door elkaar te kijken!).

Heren, als uw madam één van deze dagen vertoeft op kerstjumping Mechelen, laat haar dan deze blog zeker eens lezen…..