FEI-voorzitter Ingmar de Vos blij met nieuwe data Olympische Spelen

FEI-voorzitter Ingmar de Vos blij met nieuwe data Olympische Spelen

FEI-voorzitter, Ingmar De Vos  heeft in een persbericht aangekondigd blij te zijn met de snelle beslissing omtrent de nieuwe data voor de Olympische Spelen. Deze zullen plaatsvinden van 23 juli tot 8 augustus en de Paralympische Spelen van 24 augustus tot 5 september 2021. Nu weten de atleten precies wanneer ze op hun hoogtepunt moeten zijn.

"Hoewel het natuurlijk voor iedereen demoraliserend was dat de Spelen moesten worden uitgesteld op de oorspronkelijke data in 2020, was de beslissing absoluut juist in de huidige verschrikkelijke wereldwijde pandemie. Echter is het echt goed om zo snel nieuwe afspraken te maken," reageerde de Vos.

"De beslissing werd genomen in volledig overleg met alle internationale federaties, inclusief de FEI, en we kregen allemaal de kans om onze mening te geven. Als straks de Covid-19-crisis voorbij is, weten onze atleten precies wanneer beide Spelen zijn. Zo kunnen ze met vertrouwen hun training weer op de rails krijgen, precies wetende wanneer zij en hun paard op het hoogtepunt moeten zijn," vervolgt de FEI voorzitter.

Europese Kampioenschappen

De Europese kampioenschappen met vijf disciplines in Boedapest (HUN), die ook mennen en voltigeren omvatten, zijn momenteel van 23-30 augustus 2021 en de kampioenschappen Eventing in Haras du Pin (FRA) van 11-15 augustus.

"We moeten ook kijken naar de termijnen voor het verkrijgen van minimale deelname vereisten en het verlengen van de deadline voor eigendomsregistratie voor Olympische paarden en we zullen deze zo snel mogelijk bekendmaken. We hebben bevestiging gekregen van zowel het IOC als IPC dat de Nationale Olympische en Paralympische Comités die toegewezen zijn aan Olympische of Paralympische quota, ze zullen behouden ondanks het uitstel van de Spelen tot volgend jaar," besloot de Vos.