Tegenslag voor Nederlandse springruiters op EK

Tegenslag voor Nederlandse springruiters op EK

Vandaag werd de eerste ronde van de Nations Cup verreden in Riesenbeck. Morgen staat de team finale en dus ook tweede omloop van de team competitie op de agenda. De Zwitserse spring équipe neemt de leiding in het landenklassement over van Zweden. Regerend Europees kampioen, Martin Fuchs, zit op koers om zijn titel te verlengen. Bij de ruiters in oranje zat het vandaag wat tegen.

Geen enkele Nederlander hield het foutloos. Zowel Frank Schuttert met de 12-jarige Lyonel D als Marc Houtzager in het zadel van de 14-jarige Sterrehof's Calimero tikten twee palen uit de lepels. Schuttert is individueel de beste Nederlander in het individuele klassement en plaatst zich nu op de 27e plek.

Zwitserland en Martin Fuchs nemen de leiding.

De Zwitserse springruiters nemen de leiding met 5,47 punten. Regerend Europees kampioen, Martin Fuchs springt naar de leiding in het individuele klassement met de 9-jarige KWPN-ruin, Leone Jei (Baltic VDL).

Voor Zwitserland hielden drie duo's het foutloos in de Nations Cup ronde vandaag. Elian Baumann met Campari Z , Marin Fuchs met Leone Jei en Steve Guerdat in het zadel van Albfuehren's Maddox (Cohiba 1198) verzekerden een foutloze omloop. De Duitse spring equipe plaatst zich voorlopig op de tweede plaats met 8,77 punten.

Bij de Duitse springruiters wisten Christian Kukuk en de gekeurde BWP-hengst, Mumbai (Diamant de Semilly) het hout in de lepels houden. Ook Andre Thieme en de 11-jarige dochter van Chap 47, DSP Chakaria verzekerden een foutloze finish. Zweden ging gisteren nog in de leiding, maar zakt nu terug naar de derde plaats. In de Zweedse spring équipe wist enkel Rolf-Göran Bengtsson een nulronde te scoren met de 12-jarige KWPN'er, Ermindo W (Singapore).

Individuele ranking

TEam ranking