Sanne Voets: "Ik voel me een gelukkig en rijk mens...."

Sanne Voets: "Ik voel me een gelukkig en rijk mens...."

Eerder haalde Sanne Voets opnieuw een gouden medaille in Tokio. Ze prolongeerde haar titel van Rio de Janeiro. Wat een klasse. Twee maal Paralympisch, Europees en Wereldkampioen prijkt er nu op de erelijst van de 34-jarige amazone. “Ik voel me een gelukkig en rijk mens.”

“Demantur liep hier in Tokio de drie beste proeven van zijn leven. Het was vandaag 38 graden, maar ik had kippenvel. Ik voel me een gelukkig en rijk mens”, vertelt Sanne Voets na het winnen van haar tweede individuele gouden medaille in Tokio.

Met een topscore van 82.085 procent was Sanne de verdiende winnaar van de finale, de Kür op Muziek, in Grade IV. Een moeilijke en perfect uitgevoerde test. “Als je voor goud gaat, dan moet je dingen doen die andere niet durven. Het is de combinaties van de onderdelen als eenvoudige wissels, de wissels in galop en de zijgangen in draf en galop die het moeilijk maken”, legt Sanne uit. De paralympisch kampioene reed haar proef op muziek van de band Haevn. “Ik heb ze na een concert, terwijl ze handtekeningen uitdeelden aan fans benaderd. Ik zei: ik ben Sanne. Ik wil Paralympisch kampioen worden in Tokio. Willen jullie me daarbij helpen. Dat hebben ze gedaan. Die muziek en de entourage hier in Tokio het had gewoon niet mooier gekund. “

bron: KNHS - F. © privé