Ruiters in Oranje doen dromen van team medaille in Herning

Ruiters in Oranje doen dromen van team medaille in Herning

Het was een moeilijke tweede ronde tijdens het WK springen in Herning. Julien Epaillard blijft op kop van het individueel klassement, terwijl het Zweedse team op kop blijft van de teamranking.

Epaillard verklaarde na afloop dat het niet zijn beste ronde was met de 10-jarige SF-merrie, Caracole de la Roque. "Vandaag was ze heel heet in het parcours. Het was niet eenvoudig de controle te bewaren. Maar we hebben er het beste van gemaakt. Ik weet dat ik een top merrie heb en geloof in haar, maar in dit kampioenschap kan er nog veel wijzigen.

De Nederlandse springcombinaties wisten alvast een sterke prestatie neer te zetten. Als eerste komt Sanne Thijssen in actie, gevolgd door Maikel van der Vleuten die door een foutloze rit in het eerste parcours hoog in het individuele klassement staat. Jur Vrieling is de derde ruiter in een oranje jas die aan een goed teamresultaat gaat werken. Harrie Smolders is zoals gebruikelijk de anchorman van TeamNL.

Van Acht naar Vier

Zowel Maikel van der Vleuten met Beauville Z N.O.P., als Sf-Equestrian ruiter, Jur Vrieling met Long John Silver hielden het foutloos in deze ronde. WK-debutante Sanne Thijssen startte met één pechfoutje in het zadel van haar 16-jarige Con Quidam RB (Cardino). Laatste ruiter aan de start, Harrie Smolders tikte opnieuw één balk uit de lepels op de voorlaatste sprong met Monaco N.O.P.

“We hebben goede zaken gedaan vandaag, we stijgen van plek acht naar plek vier”, vat Harrie Smolders de dag samen. “Mijn collega’s reden fantastisch, ik kreeg kippenvel van Jurs rondje, fantastisch wat hij weer presteerde vandaag. Over mijn eigen prestatie kan ik zeggen dat ik hoopte op een nulronde. De vorm is goed maar het moet nog even onze kant opvallen. Ik hoop dat dat morgen gebeurt. We moeten proberen deze lijn door te trekken naar morgen. Morgen is weer een nieuwe dag. De vorm op het voorterrein is ook goed, het moet gewoon nog een keer goed vallen in de ring.”

Volledige team uitslag