Rob Ehrens: "We moeten in de achtervolging..."

Rob Ehrens: "We moeten in de achtervolging..."

Op de eerste dag van het EK voor de springruiters in Rotterdam is TeamNL niet begonnen zoals gehoopt. Het team staat na de eerste parcours op een voorlopige negende plaats. “Daarmee zijn we niet kansloos, maar we moeten in de achtervolging”, vertelt bondscoach Rob Ehrens

“Het liep vandaag eigenlijk een beetje zoals het al het hele seizoen loopt; niet echt de flow erin die je nodig hebt om bij de eerste drie, vier landen te blijven. Morgen en overmorgen zijn nieuwe dagen met kansen. Het positieve vind ik dat de paarden goed springen en dat de ruiters heel gemotiveerd zijn en goed rijden. Ik hoop dat morgen dat dat ene foutje dat ons steeds blijft achtervolgen een keer wegblijft en dat we drie nul rondjes kunnen realiseren. Je hoopt met dit jachtparcours een positie te creëren waarbij we kunnen verdedigen, maar nu moeten we helaas gaan inhalen.”


Frank Schuttert begon goed voor Nederland met een vlotte ronde. Helaas viel er in de lastige laatste lijn een balk uit de lepels. Schuttert was blij met zijn paard, maar baalde van de fout. “Het is een mooie proef, niet lomp zwaar maar wel een paar keuze afstanden. Ik was heel tevreden over mijn paard en dat geeft veel vertrouwen voor de volgende dagen. Helaas kreeg ik aan het einde wel een fout en je bent hier natuurlijk om nul te rijden.”


bron: KNHS