Rob Ehrens: "We hadden gehoopt hier voor een thuispubliek een medaille te kunnen bemachtigen"

Rob Ehrens: "We hadden gehoopt hier voor een thuispubliek een medaille te kunnen bemachtigen"

In die teamfinale wisten de springruiters, ondanks knap gesprongen rondes, het tij niet te keren. Het Oranje-team klom nog wel naar de achtste eindpositie. “We hadden gehoopt hier voor een thuispubliek een medaille te kunnen bemachtigen, maar winnen of verliezen zit nu eenmaal dicht bij elkaar”, reageert bondscoach Rob Ehrens.

Rob Ehrens gaat verder: “We mogen misschien niet over geluk praten, maar toch zat het ons wat dat betreft niet mee. We kwamen niet in de juiste flow. Nu moeten we alles op een rij zetten en kijken wat we moeten verbeteren. Een achtste plaats in de landenwedstrijd voor Nederland op een EK hoort niet. We zouden mee moeten doen voor de medailles. Dat was ook het doel toen we begonnen, maar de neerwaartse spiraal hebben we hier in Rotterdam helaas niet kunnen ombuigen.”


Ehrens is desalniettemin positief over de vooruitzichten voor zijn TeamNL-ruiters. “In de springsport is alles mogelijk. Ik ben van nature optimistisch ingesteld en ook van dit kampioenschap neem ik pluspunten mee. In de zoektocht naar combinaties richting Tokio kunnen we wel weer een paar duo’s toevoegen waar we verder mee kunnen. Dus niet getreurd. We gaan hard werken, vooruitkijken en strijden.”