Marcus brengt Duitsland op poleposition in Rotterdam. Marc Houtzager doet wat van hem verwacht wordt.

Marcus brengt Duitsland op poleposition in Rotterdam. Marc Houtzager doet wat van hem verwacht wordt.

Het is een spannende strijd tijdens de eerste omloop van het Europees kampioenschap springen. Het inkomen van de laatste lijn heeft al meerdere springruiters verrast, zo ook Pieter Devos met Claire Z (Clearway). In het jachtparcours werkte Marcus Ehning zojuist in stijl het parcours af.

In het zadel van de 14-arige Comme Il Faut (Cornet Obolensky) leverde zijn optreden een voorlopige vierde plaats op. Momenteel staan de Duitse springruiters met drie in de top zeven. Christian Ahlmann is momenteel tweede met Clintrexo Z (Clintissimo Z).  Wereldkampioene, Simone Blum staat momenteel zevende met DSP Alice (Askari).

De Oostenrijker, Max Kühner wist het met Chardonnay 79 net iets sneller te doen als Ahlmann en de 10-jarige Zangersheide-hengst. Samen met de Clarimo-zoon was Kühner ruim één seconde sneller en grijpt zo de leading position.

De Nederlandse springruiters nemen een trage start in Rotterdam. Alle Nederlanders speelden op veilig. Frank Schuttert startte met Lyonel D (Little Joe) met 80,88 seconden in totaal. Doron Kuipers speelde eveneens op veilig met Charley (Calido I).

Marc Houtzager deed wat er van hem verwacht werd. Houtzager sprong met Sterrehof's Calimero (Quidam de Revel) foutloos rond in 76,66 seconden, goed voor een voorlopige elfde plaats. Laatste Nederlander aan de start, Maikel van der Vleuten liet zich eveneens verrassen op de laatste lijn met de 11-jarige Dana Blue (Mr.Blue). Het duo zorgde zo voor het schrap resultaat bij de start van dit EK.