Maikel van der Vleuten gehuldigd op TeamNL Olympic Festival in Den Haag

Maikel van der Vleuten gehuldigd op TeamNL Olympic Festival in Den Haag


Vanmiddag zijn de TeamNL springruiters weer geland op Schiphol. Bronzen medaillewinnaar Maikel van der Vleuten mocht na aankomst direct door naar het TeamNL Olympic Festival op het sportstrand in Den Haag.Daar werd Van der Vleuten ten overstaan van Nederlandse fans gehuldigd door presentator Humberto Tan. Het was vanwege de coronamaatregelen een sobere versie van de Olympische Huldiging, maar dat mocht de pret niet drukken

Van der Vleuten won afgelopen week de individuele bronzen Olympische medaille. Als laatste starter in een zinderende barrage met zes medaillekandidaten wist de 33-jarige TeamNL ruiter met zijn Beauville Z een ongekende prestatie neer te zetten. In Londen won hij teamzilver, maar bij zijn derde Olympische Spelen is het Maikel van der Vleuten dan nu ook gelukt om een individuele Olympische plak te winnen!

Rob Ehrens is vol lof over Van der Vleuten: “Echt de rillingen! Ik vind dit een bronzen medaille met een gouden rand, een dikke gouden rand. Als je kijkt naar de prestatie met Beauville, de winnaar Ben Maher met Explosion een combinatie die al jaren op het hoogste niveau opereert en al heel veel heeft gewonnen en als tweede All In die in Rio al zilver won. Om daar dan als broekie derde te worden vind ik geweldig. En dan bedoel ik niet Maikel, maar de combinatie. Beauville heeft maar een landenwedstrijd gelopen, in Rotterdam. We hebben dit plan gemaakt, ik geloofde erin, Maikel geloofde erin en Eric geloofde erin. Dan vind ik dit toch een geweldige prestatie!”


Bron: KNHS