Ex-Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam: "Ik weet niet of ik nog een paard zal hebben voor de Olympische Spelen van 2021"

Ex-Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam: "Ik weet niet of ik nog een paard zal hebben voor de Olympische Spelen van 2021"

Tijdens de Olympische Spelen van Sydney in 2000 werd Jeroen Dubbeldam de eerste Nederlandse springruiter ooit een gouden medaille te winnen. Hij reed destijds zijn De Sjiem naar de overwinning en liet hierbij een andere Nederlander, Albert Voor, achter zich. 

Begin deze week kondigde het OIC aan dat de Olympische Spelen van Tokio een jaar uitgesteld zullen worden en dus pas in 2021 zullen plaatsvinden. "Het uitstellen van de Olympische Spelen is uiteraard de enige juiste beslissing", aldus Dubbeldam. "Het is alleen heel erg jammer dat hierdoor ook voor mij heel veel onzekerheden ontstaan zijn. Ik weet niet hoe mijn kaarten op dat moment zullen liggen. Voor de ene atleet zal de verschuiving van de Spelen positieve gevolgen hebben, voor de andere het tegenovergestelde. Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe dit voor mij zal uitpakken", zegt de ex-medaillewinnaar. 

"Ik heb mijzelf al voorgenomen dat ik enkel naar de Olympische Spelen ga als ik ook effectief kans maar op een medaille, anders blijf ik liever thuis. Sinds kort heb ik een paard op stal waarvan ik denk dat hij wel mee zou kunnen dingen naar een medaille in Tokio. Hij staat echter nog niet lang bij mij op stal, dus een jaar extra voorbereiding is misschien wel welkom. Ik heb echter met de eigenaar afgesproken dat het paard zeker bij mij zou blijven tot en met de Olympische Spelen van 2020. Ik weet daarom niet of ik hem over een jaar nog in mijn stal zal hebben". 

Bron: RTV