EK Rotterdam: Behoudt Nederland vandaag meest aantal medailles?

EK Rotterdam: Behoudt Nederland vandaag meest aantal medailles?

Vandaag wordt er in Rotterdam gestreden voor de individuele medailles springen. 25 combinaties komen aan de start in omgekeerde volgorde van hun verzamelde punten, de afgelopen dagen.

Voor Nederland komen vandaag Frank Schuttert met Lyonel D (Little Joe) en Marc Houtzager met Sterrehof's Calimero (Quidam de Revel) aan de start.. Laatste ruiter aan de start wordt Ben Maher met zijn 10-jarige KWPN-ruin, Explosion W (Chacco-Blue).

Duitsland en Nederland delen in het aantal medailles momenteel de toppositie met zeven medailles op hun naam. Beide landen verzamelden reed drie gouden, drie zilveren en één bronzen medailles. Denemarken heeft reeds vier medailles verzameld in Rotterdam. Iets minder dan de Belgen, maar dan wel met twee gouden medailles.

Slaagkans

Individueel staat Ben Maher met Explosion dus op kop. Van de 31 rondes op top niveau sprong Maher met Explosion 26 maal nul. Jos Verlooy, momenteel nummer drie, sprong op 21 rondes, zes foutloze combinaties. De huidige nummer drie, Martin Fuchs met Clooney 51 haalden op 15 rondes 8 foutloze omlopen op een hoogte hoger dan 1.55m.