Nick Nanning knap vierde op EK Junioren

Nick Nanning knap vierde op EK Junioren

Vandaag kwamen de beste 30 Junioren aan de start in de individuele finale van het Europees Junioren kampioenschap. Allen gebrand op een medaille wisten in de finale slechts drie combinaties een volledig foutloos parcours af te leggen. Nick Nanning imponeerde sterk voor Nederland en grijpt zo net naast een medaille.

Uiteindelijk wisten enkel de Finse Joni Illi en België's Aurelia Guisson over alle dagen een nulscore te behouden. De Finse Joni Illi mag zich na afloop de nieuwe Europese kampioene bij de junioren noemen. Samen met de KWPN-merrie, Eolita L (Verdi TN) verwijst ze België's Aurelia Guisson naar het zilver. Eolita L komt uit de fokkerij van Cees Klaver. De merrie komt uit de Bryolieta stam van de Nederlandse fokker. De Belgische plaatst zich op het podium met haar vertrouwde 9-jarige No Limit vh Legita Hof Z (Nabab de Reve).

Ook vorig jaar sprong Guisson al naar een EK medaille. Haar landgenote Evelyne Putters volgt met Nabeau van het Migroveld Z (Nabab de Reve) op brons.

Voor Nederland laat Nick Nanning een sterke indruk na tijdens dit loodzwaar kampioenschap. Nanning en Bandia (Clinsmann 2) startten het EK knap en zetten de trend verder. Aan de start van deze finale stond hij nog op de tweede plaats. Een ongelukkige springfout houdt de Nederlandse jeugdruiter nu van een medaille. 

Zowel Thijmen Vos (Ive Got The Key, v. Womanizer) als Milan Morssinkhof (Checkpoint Chacco, v. Chacco-Blue) kwamen aan de start in deze finale zonder medaillekansen. Vernoemenswaardig, want een finale halen in zo'n kampioenschap is niet niets.

Finale ranking