EK Jumping: Nederland met hakken over de sloot naar tweede ronde

EK Jumping: Nederland met hakken over de sloot naar tweede ronde

Het Belgisch team heeft net een ongelofelijke prestatie neergezet op het EK Jumping: Ze nemen de leiding in de voorlopige tussenstand en trekken als beste van tien landen naar de tweede ronde van morgen. Nederland behaalde een negende plaats vandaag en bemachtigd zo net nog een ticket voor morgen. 

Met nulrondes van Pieter Devos, Jos Verlooy en Gregory Wathelet mogen de Belgen na vandaag in hun handen wrijven. Pieter Devos en Claire Z (Clearway) zetten de toon als eerste Belgische duo en reden beheerst foutloos rond. Jos Verlooy en zijn elfjarige Igor (Emerald van 't Ruytershof) konden deze lijn even later voortzetten en hielden de teller ook op 0. Jérôme Guery en Quel Homme de Hus (Quidam de Revel) hadden wat pech en kregen het geschrapte resultaat van 8 strafpunten. Gregory Wathelet en MJT Nevados S (Calvados Z) konden daarna de immense druk goed weerstaan en reden eveneens een foutloze ronde. Met een totaal van 11,07 punten trekt het Belgische team naar de tweede ronde van morgen.

Morgen komen de tien beste landen van vandaag terug in de tweede ronde. Dat zijn - behalve België - Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Zweden, Italië, Zwitserland, Ierland, Nederland en Denemarken. Voor Portugal, Spanje, Noorwegen, Israël en Oostenrijk is het na vandaag game-over. 

Duitsland zit België op de hielen

De Duitsers volgen met 12,22 punten in de huidige tussenstand. In dit team hielden enkel Simone Blum met DSP Alice (Askari) en last-to-go Daniel Deusser met Tobago Z (Tangelo vd Zuuthoeve) alle balken in de lepels. Ahlmann en Clintrexo Z (Clintissimo Z) kregen de geschrapte 8 strafpunten, Marcus Ehning en Comme Il Faut (Cornet Obolensky) kenden hetzelfde resultaat. Hun betere prestatie van gisteren zorgt er echter voor dat ze met een tweede beste resultaat naar morgen kunnen. 

Britten op 3

Met 13,41 punten volgen de Britten als derde beste land. Ben Maher en KWPN'er Explosion W (Chacco-Blue) deden hun reputatie eer aan en bleven foutloos, Holly Smith kon ook Hearts Destiny (Heart Throb) naar een nulronde sturen. 

Nog steeds pech voor Team NL

Met de hakken over de sloot trekt ook team NL naar de tweede ronde. Als negende en dus voorlaatste land (voor Denemarken) starten de Oranjeruiters morgen met al 33,9 punten op zak. Frank Schuttert met Lyonel D (Little Joe) en Marc Houtzager met Sterrehof's Calimero (Quidam de Revel) kregen vandaag elk 4 strafpunten, Maikel van der Vleuten met Dana Blue (Mr. Blue) kreeg een rekening van 12 strafpunten gepresenteerd. De 13 punten van Doron Kuipers met Charley (Calido I) werden geschrapt. 

Klik hier voor alle tussenstanden en resultaten.