EK Friese paarden: Winnaars van zondag zijn Harmina Holwerda, Amber Den Heyer, Marc-Peter Spahn en Patricia Mannaerts

EK Friese paarden: Winnaars van zondag zijn Harmina Holwerda, Amber Den Heyer, Marc-Peter Spahn en Patricia Mannaerts

Het EK voor Friese paarden zorgde op zondag voor EK-titels voor Marc-Peter Spahn en Patricia Mannaerts. 

Marc-Peter Spahn én Patricia Mannaerts beiden Europees kampioen

De Lichte Tour in het Europees Kampioenschap is gewonnen door Patricia Mannaerts met Jelle fan ‘e San Ieren (Beart 411). Het kampioenschap in de Zware Tour ging naar Marc-Peter Spahn met Elias 494 (Jorn 430), gevolgd door wederom Patricia Mannaerts die de reservetitel kreeg met Doeke fan Berltsum (Olgert 455).

Fraaie kür van Patricia en Jelle

Het werd nog spannend op zondagmiddag 13 oktober. De Lichte Tour won Patricia, die een met een fraaie kür op muziek haar koppositie veilig stelde. De tweede plaats was ook voor de beste merrie in de Lichte Tour: MGPNGP Geke fan ‘e Beijemastate (Beart 411) met Marsja Dijkman. De derde plek was voor Jeanet Dam met Gijsbert JD (Tsjalke 397), die dankzij een dynamische kur op muziek opschoof in het klassement.

Elias 494 wint dankzij super kür

Marc-Peter Spahn en Elias 494 (Jorn 430) zetten ook hun allerbeste beentje voor in de kür op muziek en verzamelden daarmee maar liefst een score van 74,792%. Daarmee schoven ze in het klassement op naar de koppositie en prolongeerden hun Europese titel van 2018! De reservetitel was -ook voor de tweede keer- voor Patricia Mannaerts met Doeke van Berltsum (Olgert 455), die ondanks een afwezigheid van enkele maanden in de dressuurring indruk maakte met zijn sterke en complete optreden.

ZZ-Zwaar kampioen Amber den Heyer en Kop Jansen Johnny Cash (Tsjalle 454)

Europees kampioen in de ZZ-Zwaar is geworden Amber den Heyer en Kop Jansen Johnny Cash (Tsjalle 454). Na een swingende kür op muziek kon Amber haar koppositie verstevigen naar 70,072%. De reservetitel in de ZZ-Zwaar ging naar Judith Pietersen met Limited Edition (Uldrik 457), de derde plek was voor Debby de Graaf met Kai Galloper (Uldrik 457). De beste merrie in de ZZ-Zwaar was Geartsje fan Bangazathe (Brandus 345).

Harmina en Mario winnen weer

De klasse met zevenjarige paarden op het Europees Kampioenschap is gewonnen door MGPNGP Mario fan Bokkum (Jasper 366) met Harmina Holwerda. Daarmee prolongeerden ze hun titel van vorig jaar. Toen werden ze kampioen bij de zesjarige paarden. Ook de tweede plaats was voor Harmina, deze keer met Stal de Merskens Marten (Dries 421).
Op de derde plaats én de beste merrie in de klasse met zevenjarige paarden was Oukje fan it Hiem DL (Tsjalle 454) met Laura Roling.

Bron: Phryso