Ollie Townend nummer 1 in de Wereld Rankings Eventing, Tim Lips op knappe twaalfde plaats

Ollie Townend nummer 1 in de Wereld Rankings Eventing, Tim Lips op knappe twaalfde plaats

Het is de Brit Oliver Townend die de eventing rankings van 2019 afsluit als de nummer 1 van het klassement. Met een totaal van 554 punten gaat Ollie aan de leiding. 

Hij voelde echter wel de hete adem van de Nieuw-Zeelander Tim Price in zijn nek die met 542 punten het jaar afsluit op een tweede plaats. De Australiër Christopher Burton vinden we dan met 515 punten op de derde plaats. De Britten bezetten ook de vierde en vijfde plaats, waarbij Piggy French met 504 punten op de vierde plaats eindigde en Tom Mcewen met 441 punten op de vijfde plaats. De Duitser Michael Jung staat op een achtste plaats. Europees Kampioen Ingrid Klimke eindigde op een 30e plaats. 

Voor Nederland haalde Tim Lips een mooie 12e plaats binnen met een totaal van 333 punten. Merel Blom staat met 180 punten nog net in de top 100 op een 96e plaats. . 

Met het oog op Tokyo blikken we op de resultaten van de Japanners die het ook zeer goed wisten te doen. Japan heeft maar liefst 2 ruiters in de top 50 met een 17e plaats voor Kazuma Tomoto (313 punten) en een 22e plaats voor Yoshiaki Oiwa (301 punten). 

F: Claus Close Up