Maikel van der Vleuten steeks Pieter Clemens de loef af in Grote Prijs van Ommen

Maikel van der Vleuten steeks Pieter Clemens de loef af in Grote Prijs van Ommen

De bloedstollende Grand Prix CSI3* 1,55m van Ommen is net afgelopen, en dat met een knaller! Maikel van der Vleuten verdedigde onze landseer met succes en won met Beauville Z, Belg Pieter Clemens snelde met Icarus naar de tweede plaats. 

QUICK RESULT

1. Maikel van der Vleuten - Beauville Z
2. Pieter Clemens - Icarus
3. Patrick Lemmen - Ideaal

Van der Vleuten en de negenjarige Beauville Z (Bustique) grepen de overwinning in 37,53 seconden tijdens de barrage, waar ze het tegen vijf andere combinaties opnamen. Clemens en de elfjarige Icarus (Querlybet Hero) finishten als tweede in 38,10 seconden. De derde plaats ging ook naar Nederland; Patrick Lemmen en Ideaal (Andiamo) klokten foutloos af op 39,7 seconden. 

De vierde plaats werd ingenomen door de Fin Mikael Forsten. Hij vertrouwde op de Nabab de Reve-zoon Nabab's Atlanto. Aniek Poels rondde de top vijf voor ons land af met Barry White (Twisther). 

Gerben Morsink kon met Navarone Z (Nabab de Reve) de zevende plaats grijpen, Veronique Morsink werd negende met Entrepreneur (Clinton). De tiende plaats ging naar Frank Schuttert met First Lady G (Whitaker).

Klik hier voor het volledige resultaat.