Start van KWPN hengstenkeuring online

Start van KWPN hengstenkeuring online

Vanaf vandaag staat het KWPN-centrum geheel in het teken van de KWPN Hengstenkeuring! Geen fantastisch publieksevenement in Den Bosch dit jaar, maar toch biedt het KWPN voor de kijker een aantrekkelijk online programma dat voor iedereen gratis te volgen is op KWPN.nl.

Vandaag wordt de KWPN Hengstenkeuring afgetrapt door Piet Peters en Andries van Daalen in het studioprogramma ‘Start van de dag’. Het studioprogramma vervolgt deze dag met uitleg over de nieuwe Fokkerspagina in de KWPN Database door Ralph van Venrooij, Ans Kok en Marjo Dinissen. Daarna volgt ‘Vraag maar raak’, waarbij u vooraf vragen kunt insturen die worden beantwoord door Egbert Schep en Piet Peters. ‘De PK’s maar dan anders’ brengt Stefan van Kooten van Anemone Horse Trucks, Reggy Heijens van Verkeersschool Blom en Gijsbert Kalfsbeek van Kalfsbeek aan tafel. In de piste zien we Jeroen van Eerd die meer verteld over de eerste 100% elektische tractor van Knegt. Bij de tweede ‘Vraag maar raak’ komen ditmaal Jeroen Smak en Ralph van Venrooij namens de Fokkerijraad Springen aan tafel om antwoord te geven op jullie vragen. Om circa 16.15 uur staat er een interessant onderdeel op het programma: ‘Corona en de paardensector’, waarbij Piet Peters en Marieke Toonders vanuit verschillende invalshoeken een blik op de paardensector geven in de huidige coronatijd. Ieder dag wordt afgesloten met een ‘Terugblik op de dag’, waarbij op dinsdag Henk Dirksen en Cor Loeffen meer vertellen over de tweede bezichtiging van de springhengsten.

Woensdag

Dag twee wordt gestart in de studio door Ralph van Venrooij. Vervolgens wordt meer uitleg gegeven over de gloednieuwe Fokadvies-tool door Luuk Smetsers (KWPN), Rob Bergsma en Roel Meeuwes. Vanuit de piste spreken we met John van Weelden en Ellen Knoester over het vernieuwde Hippo Horse Insurance. Net na de middag wordt er aandacht geschonken aan het goede doel, waarvoor de KWPN Select Sale twee items gaat veilen, door Astrid van Doorn. Ook wordt de collectie van de KSS-springhengsten uitgebreid besproken door Wim Versteeg en Frederik de Backer. Daarna neemt Rob Krabbenborg van Pavo ons mee hoe u als fokker een veulen gezond opfokt. Bij de huldiging van Dana Blue als Jumping Horse of the Year powered by Horses2Fly schuift haar fokker Jan Bocken aan. De dag wordt wederom afgesloten door Henk Dirksen en Cor Loeffen met hun blik op het resultaat van de tweede bezichtiging van de springhengsten.

Donderdag

De eerste dag voor de dressuurhengsten en de Gelderse hengsten. De introductie op deze dag wordt gedaan door Piet Peters en Andries van Daalen. Die vervolgens, samen met Berlinde Middelbrink antwoord gaan geven op jullie vragen in het programma ‘Vraag maar raak’. Ook nu kunt u weer uw vragen insturen via mail of whatsapp. Rond 10.50 uur schuiven Caroline Brandes, Janneke Gnodde en Kim Jacobi aan voor het studioprogramma Eigenaar zoekt Ruiter. Via regionale programma’s worden fokkers en eigenaren gefaciliteerd door het koppelen van hun paarden en pony’s aan passende ruiters, die op hun beurt worden begeleid door professionals. Zij vertellen hierover alle ins en outs. Het studioprogramma vervolgt met ‘De functie van de Ledenraad’ door Andries van Daalen, Monica van Ruitenbeek en Leon Diepman. In het daaropvolgende studioprogramma is het woord aan Wim Versteeg en Jan Vonk die graag jullie vragen beantwoorden in ‘Vraag maar raak over de toekomst van het Gelders paard’. De jeugd heeft de toekomst dus ook JongKWPN mag niet worden overgeslagen. zij hebben hun eigen studioprogramma met Jasper van der Waaij en Muriël Koelen. De terugblik op de dag is op donderdag in handen van Floor Dröge en Bert Rutten.

Vrijdag

De tweede dressuurdag wordt in de studio afgetrapt door Ralph van Venrooij. Waarbij hij ook deelneemt aan het daaropvolgende studioprogramma: ‘Vraag maar raak’ met Anniek de Wit over de Fokkerijraad Dressuur. Vervolgens wordt er opnieuw aandacht gegeven aan de nieuwe functies in de KWPN Database: de fokkerspagina en de Fokadvies-tool. Op deze dag vindt de KWPN Select Sale plaats voor de dressuurpaarden en ook hier wordt vooraf een item geveild voor het goede doel, wat dat is krijgt u te zien in het studioprogramma, net zoals een blik op de collectie. Rond 14.30 uur staat er een item rond Jazz op de planning met Tineke Bartels, Anne Broere, Nico Witte en Inez Uyttenhove. Wat dit precies gaat zijn houden we nog even geheim! Voor de huldiging van Glamourdale als Dressage Horse of the Year powered by Pavo schuift Jasmijn van der Velden aan als kleindochter van de fokker van Glamourdale. De dag wordt afgesloten door Floor Dröge en Bert Rutten.

Zaterdag

De laatste dag! Deze dag staat voornamelijk in het teken van de ontwikkeling van de vijf- en zesjarige KWPN-goedgekeurde dressuur- en springhengsten! De dag wordt begonnen in de studio met Paul Hendrix en Sjaak van der Lei. Na de actie van de vijfjarige springhengsten vervolgt het studioprogramma met een veterinair onderwerp: ‘Keelverlamming feiten en fabels’, waarbij Prof.dr. Marianna Sloet van de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht aanschuift. Wanneer ook de zesjarige springhengsten hun progressie hebben laten zien sluiten de juryleden van deze aanlegtest, Pieter Kersten en Hester Klompmaker, de ochtend af.

bron: KWPN