SK Harich: hoog sterpercentage en vijf NMK-tickets

SK Harich: hoog sterpercentage en vijf NMK-tickets


De eerste dag van de stamboekopname met graadverhoging in Harich stond geheel in het teken van de springmerries. De VDL Stud kreeg vijf merries geselecteerd voor de Nationale Merriekeuring.


Het juryteam bestaande uit Bart Henstra, Henk van de Broek aangevuld met junior-inspecteur Stan Creemers beoordeelde 29 driejarige en 5 oudere merries. 24 driejarigen en 4 oudere merries werden ster, een hoog percentage.

90 punten

Vijftien merries sprongen naar 80 punten of hoger, tweemaal werd 90 punten voor de springverrichting toegekend. Bij de zeer complete Nanolivia VDL (Dakar VDL uit Anolivia VDL keur IBOP-spr pref van Indorado) van fokker VDL Stud leidde dat in combinatie met 85 punten voor exterieur voor een NMK-ticket. “Deze moderne merrie maakte een hele positieve indruk. Ze is 1.72m groot, langgelijnd, atletisch gebouwd en heeft goede verhoudingen in haar model. Ze heeft veel galop en veel afdruk. Bij het springen is ze telkens heel vlug van de grond, met een goede voorbeentechniek, goed lichaamsgebruik en ze heeft er overduidelijk veel in. Voor zowel reflexen als vermogen hebben we deze atletische merrie 90 punten kunnen geven!”, is Bart Henstra enthousiast.Ook Nena Roos VDL (Zirocco Blue VDL uit Jenna Roos VDL ster van Corland) van fokker VDL Stud werd ster met 90 punten voor het springen. “Deze dochter van Zirocco Blue is voldoende ontwikkeld, staat goed in het rechthoeksmodel en zou nog wat correcter in de voorstand mogen zijn. Dat is ook de reden dat we haar niet hebben kunnen uitnodigen voor de NMK, want qua springen was ze wel zeer overtuigend. Ze galoppeert met veel afdruk, is vlug en springt telkens op een hele goede manier. Daarbij heeft ze een fantastisch lichaamsgebruik, een goede voorbeentechniek, kan ze goed doorschakelen boven de sprong en maakt ze de sprong goed af. Ze is heel atletisch en heeft er veel in.” Voor zowel reflexen, techniek als vermogen scoorde Nena Roos VDL een 9.


Bron: KWPN