Programma nationaal kampioenschap 3-jarige merries bekend

Programma nationaal kampioenschap 3-jarige merries bekend


Zaterdag 1 augustus vond de laatste stamboekkeuring plaats van het seizoen, en nu kunnen we de balans opmaken voor zaterdag 15 augustus. Want dan vindt in Ermelo het Nationaal Kampioenschap driejarige merries plaats in alle fokrichtingen. Géén Nationale Merriekeuring en geen uitgebreid programma in het kader van de maatregelen rondom het coronavirus, wel een podium voor de meest complete merries van Nederland.


Omdat we ons nog in de 1,5 meter-afstand samenleving bevinden, is er voor het publiek een ticketshop aangemaakt. Hier dient u zich aan te melden als u aanwezig wilt zijn bij het evenement. De dag start om 8.00 uur met de selectie van de 25 geselecteerde springmerries. Er was een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de Amaliahal, waar vanaf 9.00 uur het vrijspringen plaatsvindt. Tickets zijn daarvoor helaas niet meer verkrijgbaar. De verrichtingen van de merries tijdens het vrijspringen zijn uiteraard wel live te volgen via KWPN.tv. We verwachten rond half 1 de finale en huldiging van de kersverse springkampioene op het hoofdterrein te houden.

Aangezien de titelstrijd van de dressuurmerries, Gelderse merries en tuigpaardmerries in de buitenlucht georganiseerd wordt, is de beschikbare capaciteit voor toeschouwers groter. Voor deze programmaonderdelen zijn nog tickets verkrijgbaar in de ticketshop. Als de kampioen bij de springmerries is gehuldigd, vervolgt het programma rond 13.00 uur met de titelstrijd tussen de 32 dressuurmerries die een uitnodiging voor het kampioenschap ontvingen. Aansluitend vindt de selectie van de 22 tuigpaardmerries plaats. Voorafgaand aan hun finale zal eerst – naar verwachting rond 17.00 uur - de kampioensstrijd plaatsvinden bij de Geldersen, waarbij de jury de keuze heeft uit drie getalenteerde merries. De tuigpaardmerries sluiten de dag af met hun titelstrijd, waarin het ongetwijfeld weer ongelooflijk genieten wordt van ons trotse tuigpaard. De toegang tot het evenement is gratis. Let op: alle bezoekers dienen geregistreerd te zijn, anders heeft u geen toegangot het terrein.

Registreren

Via de onderstaande link kunt u zich aanmelden voor het kampioenschap van de dressuur-, Gelderse of tuigpaardmerries. Er zijn zitplaatsen op de vaste tribune en middels stoelen rond het hoofdterrein. Wij adviseren u om bij slecht weer regenkleding en een paraplu mee te nemen. Bezoekers worden geacht te allen tijde 1.5 meter afstand tot elkaar te houden (leden uit één huishouden uitgezonderd). Ook verzoeken wij u de RIVM-maatregelen na te leven: Blijf thuis bij verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging tot 38 graden of koorts. Was vaak uw handen (op het terrein is desinfectiemiddel aanwezig) en hoest en nies in uw elleboog. Let op! De registratie van uw gegevens is verplicht voor uw bezoek aan een (van de) rubriek(en).