NRPS'er Checkmate derde op veulenkeuring

NRPS'er Checkmate derde op veulenkeuring

Tijdens de geslaagde tweede Nationale Veulenkeuring Eventing werd de NRPS-geregistreerde Checkmate derde bij de hengstveulens.

Checkmate (v. Commanchi) komt uit de merrie Toscane (v. Métall x Sit this one Out xx) die driester eventing, ZZ-springen en Z1-dressuur heeft gelopen. De fokker en eigenaresse van Checkmate, Brigit de Man, bracht Toscane zelf uit in de sport.

Kampioen bij de hengstveulens werd Orpheus (v. Nearly Perfect de la Brasserie) van Renske Kroeze. Winnaar bij de merrieveulens was Olivianne, een dochter van de Engels volbloed Gemini xx.

De kwaliteit bij de elf merrieveulens was gemiddeld hoger dan die van de
hengstveulens. Olivianne werd door de juryleden Jan Oortveld en Merel Blom omschreven als een goed gelijnd veulen met een goede galop en een goede verzameling, een veulen ook met veel ruimte en afdruk in de draf. Vader Gemini xx is
de kloon van het beroemde springpaard Gem Twist xx. Moeder is een dochter van Zapatero, eigenaar Ronald van den Hoven uit Achterveld.
Tweede bij de merrieveulens werd Olympic Lady (v. Nearly Perfect de la Brasserie x Roven xx) van Dutch Eventing Stables. Derde werd Fortune Cookie, met als afstamming H-Ekwador X Volfonic xx van Conny van Heeckeren.

De kampioen bij de hengstveulens Orpheus komt ook uit een topsort merrie. Eigenaresse Renske Kroeze heeft moeder Zavira (Rhodium x Zirkoon) in de eventingsport gereden op driesterren-niveau. Bijzonder is dat ze de pas 6-jarige
vader Nearly Perfect ook zelf rijdt, de hengst die nu al op tweesterrenniveau loopt.
Tweede in deze groep werd O’ Mathieu Dutch ES (v. Cappucino JW
van de Moerhoeve) eigendom van de Dutch Eventing Stables. Derde werd de aansprekende Checkmate, een zoon van Commanchi van Brigit de Man.

Na afloop van de gemoedelijke keuring op het mooie terrein van de Dutch Eventing
Stables, gaven Hanneke Held en Patrick Verbakel nog een toelichting. Eind oktober worden op initiatief van Dutch Eventing Stables online Eventing embryo’s, veulens en paarden geveild door ET Auction


Bron: NRPS

F: Stockfoto database