NMK Kampioenen worden gekroond

NMK Kampioenen worden gekroond

Vandaag werden in verschillende klasses de merries en veulens van Gelderse paarden gekroond en beloond.

Nina Amanda kampioen driejarige Gelderse merries


Werd ze enkele weken geleden in Ermelo tijdens de Nationale Dag van het Gelders Paard nog reservekampioen deze keer mocht ze aan het einde van de Van Santvoort-rubriek Driejarige Gelderse merries het kampioenslint omhangen.


Nina-Amanda is dochter van Alexandro P. Ze komt uit kampioenenmaker Amanda II ster pref (v.Farrington), nakomelingen van deze merrie lopen tijdens CK en NMK steevast bovenaan mee. De lang gelijnde Nina-Amanda presenteerde zich met veel houding. De fraaie vosmerrie is gefokt bij Henk Hekkert in Wijhe en staat geregistreerd bij Coco Soffers in Nispen.


Reserve kampioen


De reservetitel was voor de kampioen van de Nationale Dag van het Gelders Paard, Ninkie. De dochter van Henkie uit stermerrie Blitz (v.Voice) bewoog vandaag iets minder uitgesproken, maar blijft een kapitale merrie. Ze is gefokt en staat geregistreerd bij H. Ermens uit Sint Anthonis.


Gelderse Miss Montreal Nationaal Kampioen


De Onori rubriek 4 t/m 7-jarige ster-, keur- en elite Gelderse merries was geen enorme rubriek met slechts drie deelnemers, maar wel eentje met heel veel kwaliteit. Wim Versteeg benoemde terecht, dat de merries bijzonder aan elkaar waren gewaagd.


De Kampioenstitel ging mee naar huis met Miss Montreal. Deze donkere vosmerrie van Edmundo van f/g Marcel van Bruggen liet zich formidabel zien, met veel heffing in het voorbeen en kracht vanuit het achterbeen. Deze extra sterk bewegende donkere vos is een echte krachtpatser. Ze was vorig jaar de Nationaal kampioen van de driejarige Gelderse merries en heeft nog niets aan charme en uitstraling ingeboet. Miss Montreal is geboren uit stermerrie Tuwalda van Fabricius.


bron: KWPN.nl