Maud Roosendaal stuurt Universo met pensioen

Maud Roosendaal stuurt Universo met pensioen

Voor Maud Roosendaal komt er een einde aan de samenwerking met haar bijna 19-jarige Universo (Celano). Roosendaal klom zeven jaar geleden voor het eerst in het zadel en samen groeide het tweetal al snel naar de U25 en daarna de CSI2 en CSI3* competities. 

Via haar Facebook laat de amazone weten dat ze vandaag haar laatste rit heeft gereden met Universo. Ze laat weten dat ze dankzij dit paard in dienst is gekomen bij Ludger Beerbaum. 

Universo werd gefokt door de familie Pasman uit Laag Soeren en kwam als elfjarig paard onder het zadel bij de destijds 16-jarige Roosendaal. 

"Aan mijn liefste en beste vriend die iemand zich maar kan wensen! Je bent nu bijna 19 jaar oud. Na zeven jaar wedstrijden te hebben gereden samen komt daar vandaag een einde aan. We zijn onderaan begonnen en hebben weten te klimmen naar de Nation Cups, Young Riders en de 3* senioren. Onze successen werden gekenmerkt door ons doorzettingsvermogen. Ik ben zo ontzettend trots op dit paard, die zichzelf iedere keer volledig gaf als we de ring betraden", vertelt Roosendaal.