Layla-Amanda en Jeaninetty Kampioenen bij Gelderse merries

Layla-Amanda en Jeaninetty Kampioenen bij Gelderse merries

Jeaninetty kampioene oudere Gelderse merries

Met drie nakomelingen van de vijf in de finale voor vier tot en met zevenjarige Gelderse merries was Alexandro P wederom ruim vertegenwoordigd. Zijn dochter Jeaninetty kon dit keer de titel mee naar huis nemen, de kampioene van de Dag van het Geldere Paard Kiki-Kate (v.ferdinand) werd nu tweede.

Het was een diverse groep Gelderse merries, die vandaag mocht aantreden op de Nationale merriekeuring. De jury had nog niet zo’n makkelijke taak om de merries op volgorde te zetten. Uiteindelijk streden twee merries om het kampioenschap waarvan de jury de royaal ontwikkelde Jeaninetty (uit Sinetty keur sport-dr van Cabochon, fokker Ria Hekkert uit Wijhe) koos als kampioen. 

Juryvoorzitter Arie Hamoen: “Beide merries hadden iets meer kunnen overtuigen in stap, maar het royale Gelderse type en de correctheid gaven in dit geval de doorslag. Jeaninetty heeft een mooi model, en beweegt met ruimte maar zou nog iets meer bergop mogen gaan.” De als tweede geplaatste Kiki-Kate (Ferdinand uit E-Tosca keur IBOP van Ahoy) werd gefokt door G.M.M. Joosten uit Bakel. “Een sterke merrie die iets meer in het Gelderse type zou mogen staan. Ze draaft wel heel functioneel. “

Op de derde plaats kwam de charmante Alexandro-dochter Kadolein. “Een merrie met een mooi front die iets snelheid nodig wanneer ze in beweging komt en meer mag dragen.”

Machtige Layla-Amanda wordt gekroond tot kampioen Gelderse stermerries


De koninginnerubriek bij de Gelderse merries mondde uit in een hele spannende finale met de machtige Layla-Amanda als kampioen. Het tweede succes voor de familie Hekkert deze keuring.

Acht driejarige Gelderse merries waren uitgenodigd om zich aan de jury en het publiek te tonen vandaag tijdens de Nationale Merriekeuring. En was de titel op de dag van het Gelders Paard nog voor de charmante Liz T, nu was het de merrie Layla Amanda (Alexandro P uit Amanda II ster voorl keur preferent van Farrington, fokker H. Hekkert uit Wijhe) die zich als eerste mocht opstellen. Nadat zij op de stamboekkeuring al werd opgenomen met 85/85 liet ze zich nu ook optimaal zien en zo kon het kampioenschap haar eigenlijk niet ontgaan. Juryvoorzitter Arie Hamoen: “Een merrie met een echt Gelders model. Wellicht zou ze iets meer vrouwelijkheid mogen uitstralen, en is ze in de lendenen iets strak, maar een merrie met veel formaat en krachtige bewegingen.”

Layla Amanda werd gefokt door Henk Hekkert uit Wijhe en is in eigendom van Rene Grijzenhout en Steven en Dominique Ruiters uit Muiderberg. “We hebben samen een aantal paarden, die we jong aankopen en Dominique rijdt. Ik ben hoefsmid en doe ook de paarden van Adelinde Cornelissen, zo kwam ik via Aris van Manen bij de familie Hekkert terecht en konden we deze merrie kopen. We gingen hier vanochtend vol vertrouwen heen en zijn blij dat ze nu wel het kampioenschap kon pakken”, vertelt Steven namens het drietal. “Matthijs van Middelkoop heeft de merrie klaargemaakt en gaat haar nu zadelmak maken, daarna gaat Dominique haar rijden, daar kijken we naar uit.”

Haar halfzus Liz T (uit Zoe reg.B van Wilco, fokker J.W.J. van Heck uit Boven-Leeuwen) werd als tweede opgesteld. “Een merrie met een goede lengte, de schoft zou iets mooier door mogen lopen, mar ze beweegt goed.” Op de derde plaats werd de Henkie-dochter Linkie (uit Blitz ster van Voice, fokker H. Ermens uit St. Anthonis) geplaatst: “Een merrie met een mooi Gelders model en veel uitstraling. Niet de grootste merrie maar wel groot in beweging.”


Bron: KWPN