KWPN: Extra EPTM-test dit najaar

KWPN: Extra EPTM-test dit najaar

Dit najaar gaat er een extra EPTM-test van start. De zevenweekse merrietest start 7 oktober a.s. Het is vanaf nu mogelijk om uw merrie voor deze merrietest op te geven.


De EPTM (Eigen Prestatie Toets Merries) wordt kortweg de merrietest genoemd en is bedoeld om inzicht te krijgen in de natuurlijke aanleg van een merrie voor de dressuur- of springsport. Er kan gekozen worden voor een verkorte EPTM-test, de EPTM-test of voor een EPTM-test inclusief zadelmak maken, afhankelijk van het africhtingsniveau van de merrie. Ook is het mogelijk om twee weken voor de EPTM-test de merrie aan te leveren. In dat geval wordt de merrie voorafgaand aan de test zadelmak gemaakt. De training en de dagelijkse verzorging zijn in handen van professionele trainingsleiders die daarbij geholpen worden door een groep ruiters en verzorgers.

De merries die deelnemen aan één van de EPTM-testen worden bij aankomst bekeken door de jury en klinisch onderzocht om te kijken of ze gezond zijn, testbaar zijn en geen gevaar vormen voor andere paarden (op het gebied van gezondheid).

Lees meer informatie over de deelname van de EPTM-test

Bron: KWPN