Kwaliteitsvolle springmerries op stamboekkeuring Houten

Kwaliteitsvolle springmerries op stamboekkeuring Houten
Eén dag voorafgaand aan de Centrale Keuring van de regio Utrecht werd in Houten de stamboekkeuring georganiseerd. Maar liefst twaalf merries sprongen voor 80 punten of meer.

De stamboekkeuring in Houten vond plaats bij de Zilfia’s Hoeve, waar eveneens Jumping Houten wordt verreden. “Dat is een hele mooie opzet”, begint regio-inspecteur Henk Dirksen. “De stamboek- en de centrale keuring zijn geïntegreerd in een meerdaags concours. Er reden veel topruiters mee en zij stonden ook regelmatig bij de keuring te kijken, dat is een mooi concept.”

Vier paarden sprongen voor 85 punten. Een van hen is de Golden Dream-dochter Lola-Jay ES (uit O-Jay pref pres van Jumbo Jet) van fokker Egbert Schep uit Tull en ’t Waal. “Dit is een goed ontwikkelde, voldoende langgelijnde merrie met een aansprekend exterieur. Ze heeft een goede balans en veel afdruk in de galop en beschikt over veel atletisch vermogen.” Lola-Jay ES kreeg 80 punten voor exterieur.


Laronette (Freeman VDL uit Garonette ster IBOP van Indoctro) van fokker H. Visser uit Aarlanderveen kreeg 70 punten voor exterieur en 80 voor springen. “Dit is een merrie die goed in het rechthoeksmodel staat en een actieve manier van galopperen heeft. Ze sprong met veel afdruk en had een goede achterhandtechniek.” Dezelfde bovenbalkscore was er voor de 1.62m-metende Gaya D (Alicante VDL uit Zoraja D ster van Cantos, fokker C. van Dijk uit Oudewater) van M. van Helden uit Soest. “Deze merrie is correct gemodelleerd en viel op door haar harde fundament. Ze sprong met extreem goede reflexen en een goed achterhandtechniek.” Voor reflexen ontving de merrie 85 punten. Ook de 12-jarige Coco Chanel (Cartano uit Vordelabryere van Orlando, fokker W. Beyers uit Vlierden) van C. van Haaren uit Doorn werd met 70/80 ster verklaard. “Dit is een langgelijnde merrie met een goed gevormde voorhand. Ze sprong met goede reflexen, een goede techniek en beschikt over veel vermogen.”

bron: KWPN