Keuringen via Blom Selectie: De hengsten zijn bekend

Keuringen via Blom Selectie: De hengsten zijn bekend

Tijdens de Pavo Cup en Blom Cup ziet u de beste jonge paarden van Nederland tegen elkaar strijden en onder de deelnemers bevinden zich ook vele goedgekeurde KWPN-hengsten.

Bij de vierjarige dressuurpaarden die deelnemen aan de halve finales staan twaalf goedgekeurde KWPN-hengsten op de startlijst. Waaronder de Gelderse Kardieno die inmiddels in handen is van Andreas Helgstrand. Afgelopen weekend won deze hengst zijn eerste wedstrijd in Denenmarken, een voorselectie voor het Deens Kampioenschap voor jonge dressuurpaarden. Naast Kardieno komt ook Kjento in de baan. Hij werd afgelopen najaar met 90 punten ingeschreven in het stamboek.Dertien KWPN-goedgekeurde hengsten nemen deel aan de halve finales van de Pavo Cup voor vijfjarigen, waaronder de WK-deelnemers Jameson RS2 en Just Wimphof. Maar ook de Gelderse Jupiler S staat op de startlijst. Bij de zesjarigen nemen zes KWPN-goedgekeurde hengsten deel, ook daaronder bevinden zich twee WK-deelnemers: Imposantos en In Style.Tijdens de Pavo Cup en Blom Cup ziet u de beste jonge paarden van Nederland tegen elkaar strijden en onder de deelnemers bevinden zich ook vele goedgekeurde KWPN-hengsten.


bron: KWPN

Zeven springhengsten zijn opgegeven voor de hengstenselectie via de Blom Cup. Bij de vierjarigen komen er morgen vijf hengsten in de piste. Bij de vijfjarigen zijn er twee hengsten die ook door de hengstenkeuringscommissie zullen worden bekeken.