Jadorijke Dagkampioen CK België

Jadorijke Dagkampioen CK België
Vijf driejarige merries kregen in het ochtendprogramma niet alleen het sterpredicaat, maar tevens een uitnodiging voor deelname aan het CK in het middagprogramma.

Dit selecte gezelschap vormde het fraaie sluitstuk van een mooie keuringsdag. Uiteindelijk mocht aan kop opstellen Jadorijke.

De dochter van De Niro uit de preferente elitemerrie, Tadorijke (v.Krack C) werd door de jury omschreven als een aansprekende en goed gemodelleerde merrie, die ruim en met souplesse bewoog. Van de vijf aangeboden merries werden er vier in graad verhoogd en verdiende Jadorijke een uitnodiging voor de NMK. De bruine merrie is gefokt bij W.

Pansier in Bergharen en staat geregistreerd bij T.J. van Vuuren uit Mariahout. Voor de strijd om het dagkampioenschap kwam de fraaie, bruine merrie nogmaals in de baan.

Haar concurrent, de beste vier- tot en met zevenjarige, Hupadoeska PB had na haar Pavo-optreden en ronde in de keuringsring al de nodige meters in de benen, maar bleef een imponerende verschijning. Toch moest ze qua scherpte en lengte in het lichaam iets toegeven op Jadorijke, die dan ook de fraaie kampioenssjerp omgehangen kreeg.