Isabel en Wil van Gisbergen Fokker van het Jaar 2018 Dressuur!

Isabel en Wil van Gisbergen Fokker van het Jaar 2018 Dressuur!
Fokker van het Jaar worden is natuurlijk altijd een bijzonder moment. Jarenlang werk je daar als fokker naar toe, maar slechts een enkeling lukt het om daadwerkelijk deze titel te verwerven. Dit jaar zijn Isabel en Wil van Gisbergen uitgeroepen tot Fokker van het Jaar richting dressuur!

Vele toeschouwers waren aanwezig toen Floor Dröge de Fokker van het Jaar 2018 bekend maakte. De merrie Barbria was de grondlegger van Stal Bria, zij werd als 2,5-jarige aangeschaft en behoeft nauwelijks toelichting. Isabel heeft Barbria zelf succesvol tot en met het ZZ-Zwaar gereden waarna Tineke Bartels de teugels overnam met als een van de hoogtepunten een zilveren teammedaille tijden de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta. Vanwege de sport kwam er van de fokkerijplannen met Barbria in eerste instantie weinig terecht. Daarom schaften Wil en Isabel uit dezelfde stam nog een merrie aan. Dit werd de volle zus van Barbria, Gelbria. In hun fokkerij neemt de Gelbria een centrale plaats in. Deze dochter van Doruto behaalde niet alleen het sterpredikaat, maar werd ook voorlopig keur en prestatie.

Speciaal voor de huldiging verschenen enkele fokproducten in de baan. Uiteraard mocht de KWPN-hengst Voice niet ontbreken. Deze zoon van De Niro behaalde nationaal en internationaal geweldige resultaten onder het zadel van Edward Gal en was onderdeel van het Nederlandse team tijdens de Olympische spelen van 2016 in Rio. Ook in de baan verschenen Ambria (v.OO Seven), die voorheen succesvol Grand Prix liep onder Marieke van der Putten en de Zware Tour-merrie Boa Vista don Bria (v.OO Seven).

Als een fokker al lang paarden weet te fokken die het ultieme fokdoel van het KWPN weten te halen, kan de titel Fokker van het Jaar niet uitblijven!