Inschrijving eerste bezichtiging tuigpaardhengsten sluit vandaag

Inschrijving eerste bezichtiging tuigpaardhengsten sluit vandaag

Op zaterdag 8 januari maken de nieuwe lichting tuigpaardhengsten hun opwachting tijdens de eerste bezichtiging in Ermelo. De inschrijving sluit vandaag.


Tijdens deze eerste bezichtiging komen kwaliteitsvolle, bijna driejarige, hengsten samen op het KWPN-centrum, waar zij beoordeeld worden door de hengstenkeuringscommissie. Vanuit hier worden de beste hengsten doorverwezen naar de tweede bezichtiging. Deze vindt plaats tijdens de KWPN Stallion Show op zaterdag 5 februari 2022.

Register B

Als uw hengst in het register B geregistreerd staat is het voor u belangrijk om te weten dat volgens de reglementen, deelname aan de eerste bezichtiging uitsluitend mogelijk is, nadat u een aanvraag over de bloedvoering van de hengst bij het KWPN heeft ingediend. Na ontvangst van uw aanvraag zal de hengstenkeuringscommissie beoordelen of de bloedvoering wel passend is binnen de fokrichting tuigpaard. Wanneer zij dit passend vind én het Algemeen Bestuur daartoe besluit, mag uw register B-hengst deelnemen aan de eerste bezichtiging.

Aanmelden

Via MijnKWPN en de agenda kunt u uw hengst direct aanmelden. Log in met uw lidnummer en wachtwoord en selecteer het aan te melden paard. Wanneer u op opslaan klinkt, is de inschrijving definitief. Na de persconferentie op 14 december brengen we u middels de website op de hoogte over er publiek kan worden toegelaten tijdens de eerste bezichtiging. In beide scenario’s – met of zonder publiek - is het gehele programma live te volgen via KWPN.tv en KWPN.nl.

Bron: KWPN