Hengstenspotlight: Hunter Fairy

Hengstenspotlight: Hunter Fairy

Slechts 7 jaar oud weet de Nabab de Rêve-zoon, Hunter Fairy zich sportief al sterk te tonen in de ring. Deze voor Zangersheide-gekeurde hengst weet te bekoren in zowel de piste als op papier.

Hunter Fairy springt op dit moment zelf in het 1.40 en wist eerder dit jaar te imponeren onder de Spaanse zon met Liesje Vrolijk in het zadel.

Al op jonge leeftijd liet de hengst zich opvallen tussen zijn leeftijdsgenoten. Als winnaar van de Hendrix competitie en de voorronde van de GMB competitie waren er al vele ogen op hem gericht.

Vader van Hunter Fairy is Nabab de Rêve. De topvererver overleed op 30 oktober 2015, maar drukt nog steeds zijn stempel op de hedendaagse springpaardenfokkerij. Nabab de Rêve is een bewezen vererver van topspringpaarden en stempelhengsten, zoals Kashmir van Schuttershof, Carembar de Muze en Vigo d’Arsouilles.

Moeder Zjuliana Fairy (Elite pres sport-spr.) behaalde zelf als jong paard 86 punten voor de EPTM merrietest en is zelf internationaal actief in het 1.50. Daarnaast is ze ook moeder van internationaal springende paarden Fabiola Fairy 1.45 (v.Indorado), Hailey Fairy 1.40 (v.Vigo D’ arsouilles) en Juliana Fairy (v. Kannan) behaalde in 2019 80 punten in de EPTM merrietest en springt op dit moment 1.30.

Meer informatie? Klik hier en bezoek V Team Stallions.