Groen licht voor keuringen, chippen en schetsen

Groen licht voor keuringen, chippen en schetsen

Vandaag, dinsdag 12 mei, is bekend geworden dat de betrokken ministeries en instanties op centraal overheidsniveau hebben ingestemd met de herstart van het chippen en schetsen van de veulens, de keuringen en prestatietesten (in sobere vorm) en de draf- en rensport, vanaf vandaag onder voorwaarden van strikte uitvoer van het vastgestelde COVID-19 protocol, waarbij de keuringen, prestatietesten en de draf- en rensport voorlopig achter gesloten deuren (zonder publiek) moeten plaatsvinden.

Nu de centrale overheid heeft ingestemd met de herstart zullen op lokaal niveau de burgemeesters en de veiligheidsregio’s moeten worden benaderd (v.w.b. keuringen) om ook op dat niveau formele bevestiging te verkrijgen op basis van lokale en regionale overwegingen.


Anders gezegd: Indien u op een locatie een keuring wilt organiseren, dient de burgemeester van de gemeente waar u de keuring gaat organiseren, toestemming te geven. U moet daarbij de, door de overheid goedgekeurde, protocollen overleggen. En u er aan houden!


Een strikte toepassing van de bijgevoegde protocollen zal de komende tijd essentieel zijn voor het kunnen en mogen chippen en keuren en dat we dit mogen blijven doen. Het ultieme doel blijft daarbij uiteraard om samen in Nederland het Coronavirus te blijven beheersen, terwijl professionals hun werk in deze nieuwe setting weer kunnen uitvoeren.


bron: Koepelfokkerij