Frans van der Linden, fokker van Bacardi VDL en Apardi, overleden

Frans van der Linden, fokker van Bacardi VDL en Apardi, overleden

De Nederlandse fokker, Frans van der Linden is deze week overleden op 84-jarige leeftijd. Van der Linden is bekend als de fokker van de KWPN-gekeurde hengst, BAcardi VDL (Corland x Kannan) en eveneens Apardi

Deze fokker uit Haaren fokte zo’n 70 paarden en begon zijn stam met de Juweel-dochter Nupardi, die op vierjarige leeftijd werd aangeschaft. Daaruit komt onder meer Gupardie (v.Jasper) die met een 9,5 voor aanleg als springpaard slaagde voor de IBOP. Zij staat te boek als moeder van het internationale 1.50m-paard Tupardie (v.Ahorn) en de) en de goed geteste Kannan-merrie Supardi, die een 9 voor vermogen scoorde in de merrietest.

Uit deze bijzondere merrie fokte Van de Linden de KWPN-erkende Grand Prix-hengst Apardi (v.Corland), die met Daniel Bluman deelnam aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro, en diens volle broer de KWPN-hengst Bacardi VDL. Onder Jos Lansink won dit springkanon als zevenjarige de zilveren medaille op het WK in Lanaken en hij zet zijn sportloopbaan succesvol voort met Janika Sprunger.

Equnews wenst zijn familie veel sterkte met dit grote verlies.

bron: KWPN