Drie Koningen geëerd tijdens Hengstenkeuring Tuigpaard

Drie Koningen geëerd tijdens Hengstenkeuring Tuigpaard
Nog maar een paar dagen tot de Hengstenkeuring Tuigpaard in Ermelo! Deze is aanstaande zaterdag 6 januari, op Driekoningen. In een spectaculaire show strijden nakomelingen van ‘onze’ drie tuigpaardkoningen, de preferente hengsten Manno, Patijn en Waterman, als team om te bepalen wie van deze drie grootheden deze dag de Koning van Ermelo is!

De hengsten Manno, Patijn en Waterman zijn alle drie inmiddels helaas overleden, maar hun fenomenale invloed is nog altijd heel duidelijk zichtbaar op elk tuigpaardconcours of –keuring. Een goede reden om de drie preferente koningen van de fokkerij nog eens eer te bewijzen! De organisatie van de Hengstenkeuring Tuigpaard is dan ook heel blij dat we dankzij de medewerking van vele eigenaren en rijders van elke hengst een team met nakomelingen hebben kunnen samenstellen, die aanstaande zaterdag de strijd met elkaar aan zullen gaan. Samen met u als publiek bepaalt een jury welk team hun voorvader dé Koning van Ermelo maakt. Laat u zaterdag dus horen en kom ook naar Ermelo!

Deelnemende hengsten
Benieuwd naar de jonge hengsten die zijn aangemeld voor de hengstenkeuring? Bekijk dan de deelnemerslijst!

Handelsplein
Heeft u een jong tuigpaard dat u wilt verkopen? Geef hem of haar dan op voor het Handelsplein van aanstaande zaterdag! Hoe dat in zijn werk gaat? U neemt het paard dat u vooraf bij KWPN heeft aangemeld ’s morgens mee, en zet het in de speciaal hiervoor gereserveerde boxen op het Nationaal Hippisch Centrum. In de pauze van de Hengstenkeuring bestaat de mogelijkheid om uw drie jaar of oudere tuigpaardmerrie, -ruin of –hengst aan de hand voor te stellen in de Willem Alexanderhal. Potentiële kopers kunnen op deze manier de kwaliteiten van uw paard bekijken en eventueel met u in onderhandeling gaan. Geef uw paard op middels het inschrijfformulier. De kosten voor deelname bedragen 50 euro inclusief BTW per paard. U krijgt hiervoor de hele dag een box ter beschikking. KWPN draagt daarnaast zorg voor de publiciteit rondom het handelsplein gedurende de dag en regelt omroep en ringmeester, u regelt voorbrenger en aanjager.