Desperado-dochter Niana V.O.D. wint de NMK-strijd

Desperado-dochter Niana V.O.D. wint de NMK-strijd

Een kapitale kopgroep van 14 dressuurmerries vormde een prachtig hoogtepunt van het merriekeuringsseizoen. De geweldig optredende Niana V.O.D. (v.Desperado) won de titel.

“We hadden een hele grote groep dressuurmerries vandaag op het Nationale kampioenschap en de kwaliteit was van hoog niveau. Dat blijkt ook wel uit het feit dat we 14 merries hebben uitgenodigd voor de finale”, sprak Marian Dorresteijn. Ze keurde de 50 merries samen met Bart Bax en Toine Hoefs.

Favoriet
Nadat de top-drie nogmaals werd gepresenteerd, bleek de jury en het enthousiaste publiek op één lijn te zitten. Dat betekende dat de Brabantse CK-kampioene Niana V.O.D. (Desperado uit Zoriana elite IBOP-dres pref prest PROK van Jazz) van fokker Ad van Os tot NMK-kampioene is gehuldigd. Keer op keer bleef deze sympathieke volle zus van de KWPN-goedgekeurde hengst Mowgli V.O.D. met heel veel afdruk en beentechniek door de baan gaan. “Dit is een heel jeugdige en zeer aansprekende merrie die heel goed kan schakelen in beweging. Ze blinkt uit met haar gedragenheid en blijft heel mooi gesloten in het achterbeen. Een zeer complete kampioen!”, sprak Marian Dorresteijn. In dit door Kalfsbeek mede mogelijk gemaakte kampioenschap eindigde de door Nouvelle Feniz Texel (Glock’s Toto Jr. uit Feniz Texel elite sport-dres PROK van Negro) op een prachtige tweede plaats. Drie jaar geleden was zij de onbetwiste veilingtopper op Veulenveiling Prinsjesdag. “Deze Toto Jr-dochter heeft zeer goede verbindingen in haar model en veel ras en uitstraling. Ze imponeert met haar goede draf aan de hand en heeft op de stamboekkeuring al voor 90 punten gegaloppeerd. Ook in stap heeft ze weten te overtuigen.” Nouvelle Feniz Texel is nauwverwant aan de als derde geplaatste Nashville DS (Painted Black uit Keyveniz Texel stb-ext pref D-OC van Negro) vvan fokkers D. Staller en D. Broekema. “Dit is een prachtige, moderne merrie die heel lichtvoetig beweegt.”


Sterke finale


De zeer aansprekende Governor-dochter Nuranja (uit Zoranja elite IBOP-dres pref D-OC van Sir Sinclair) van familie Andeweg volgde op de vierde plaats in deze sterke finale, net voor de genetisch zeer hoogwaardige krachtpatser Newmanda van ’t Studutch (Glock’s Toto Jr. uit Roumanda elite sport-spr PROK van Rubiquil) van fokkers Sjaak van der Lei en Jenny Toes.


bron: KWPN