CK Vrouwenpolder: vierjarige Winningmood-dochter Kimmy maakt verwachtingen waar

CK Vrouwenpolder: vierjarige Winningmood-dochter Kimmy maakt verwachtingen waar

Op de CK in Zeeland kwamen zojuist vier merries in de baan voor de Centrale keuring voor 4 t/m 7-jarige stermerries. De Winningmood-dochter Kimmy gooide op de stamboekkeuring al hoge ogen, en wist dit vandaag waar te maken.


Alle vier de stermerries konden door Marian Dorresteijn en Petro Trommelen in graad verhoogd worden tot keur- of elitemerrie. Twee van hen vertrokken vanochtend nog als veulenboekmerrie van huis, zij werden via de Pavo Cup opgenomen in het stamboek. “We hebben een diverse groep gezien met merries die allen aansprekend zijn op hun eigen manier”, blikt Marian Dorresteijn terug.

Kimmy
De kampioen werd Kimmy (Winningmood uit Daisy van Oscar, fokker J. Spronk uit Wezep) van Dick Nieuwenhuis en Arjan Nieuwenhuis uit respectievelijk Serooskerke en Vrouwenpolder. Deze merrie scoorde op de stamboekkeuring in Vrouwenpolder vorige maand ook al de hoogste punten, ze werd toen gewaardeerd met 85 voor beweging. Vandaag in Vrouwenpolder herhaalde de merrie haar succes. “Dit is een goed ontwikkelde merrie met goede verhoudingen in het lichaam. Ze heeft een mooie, lichte hoofd-halsverbinding en veel rasuitstraling. Daarnaast heeft ze een goede schoft-schouderpartij. De draf is lichtvoetig met een goede afdruk en in stap laat ze goede ruimte zien.”

Doel is de sport
Grand Prix-amazone Jeanine Nieuwenhuis heeft inmiddels plaatsgenomen in het zadel van de talentvolle Kimmy. “Ze is van mijn vader en oom, die hebben haar ongeveer drie maanden geleden gekocht”, licht de stalamazone van Tim Coomans toe. “Ze kende nog helemaal niks, maar inmiddels is ze zadelmak en ben ik met haar aan het rijden. Dat doet ze echt heel goed; ze is braaf, werkwillig en daarnaast ook nog eens bloedmooi. Toen we haar kochten gingen we eigenlijk naar een ander paard kijken, maar Kimmy sprak ons echt aan. Een dag later heeft mijn oom haar al opgehaald. Ze heeft een hele aansprekende voorhand en super sterk beenwerk, daarnaast heeft ze hele goede verbindingen. Dat is wat mij heel erg bevalt aan haar, samen met haar nuchtere karakter. Ik ga haar nu verder opleiden, het is in principe wel de bedoeling dat ik haar ga voorstellen op de IBOP. Tim is mijn oom aan het overhalen om haar te laten dekken met Dream Boy, daar gaan we wel over nadenken. Voor mij is de sport heel belangrijk, maar mijn oom heeft veel springpaarden gefokt. Het is eigenlijk zonde als je zo’n merrie hebt, om er geen veulen mee te fokken.”

Reservekampioen
Reservekampioen van de 4 t/m 7-jarige merries werd Inara (De Niro uit Zieta de la Fazenda van Rousseau) van fokker Johan Rockx. Deze merrie won vanochtend de Pavo Cup-voorselectie met een score van 83 punten, daarmee werd zij ook opgenomen in het stamboek. “Met haar 1,73m is deze merriegoed ontwikkeld. Ze is misschien iets meer een sportmodel dan een keuringspaard, maar wel een paard dat van nature erg naar boven gebouwd is. Dat zagen we vanochtend ook terug onder het zadel, waar ze heel veel zelfhouding en souplesse had. Het fundament van deze merrie zou wat harder mogen zijn, maar haar bewegingsvorm is met een goed achterbeengebruik aansprekend.”

BRON: KWPN