CK Vlijmen TP kiest nieuwe kampioenen

CK Vlijmen TP kiest nieuwe kampioenen

De rubriek tweejarige merries was niet groot maar er kon wel een mooie tweejarige worden doorverwezen.

Naar de Nationale Tuigpaardendag en uitgenodigd voor de kampioenskeuring werd Mirzela van Hapert (Cizandro uit Irzela-C ster PROKvan Patijn) van f/g J. Castelijns uit Hapert en mede-ger. P.P.C. Castelijns uit Hapert. Reijer van Woudenbergh: “Een mooie tweejarige die goed in het type staat en die lengte in het lichaam heeft. Ze heeft hard en droog beenwerk, rijst in bewegingen en toont daarin voldoende ruimte. Ze heeft een sterk achterbeengebruik.”


In de rubriek van de driejarige merries werden twee van de drie merries ster, één mag er naar de kampioenskeuring en tevens naar de Nationale Tuigpaardendag.

Kampioen van de driejarigen en dus ook uitgenodigd voor de Nationale Tuigpaardendag werd Liantha H (Eebert uit Biantha V elite Prok van Manno), van fokker Gerrie Hermanussen uit Beers. Jurylid Lammert Tel: “Een tuigtypische merrie met veel allure en een mooie voorkant die in de bovenlijn wat strak aandoet. Ze mag in beweging nog iets meer ruimte tonen.”

Veulens

Drie van de vier veulens ontvingen een eerste premie in Vlijmen maar er werd geen veulen uitgenodigd voor de Nationale Veulenkeuring.

Kampioen werd het merrieveulen waarvoor nog een naam bedacht moet worden. Zij is een dochter van Cizandro (uit Zidalburga keur van Manno) van f/g. Peter Vugts uit Vught. Viggon van Beest: "Een heel jong, dapper en hoogbenig veulen met heel veel ras dat zich in beweging heel mooi maakt in het front  en een goed voorbeengebruik toont.”

Kampioenskeuring

Vijf merries waren er uitgenodigd voor de kampioenskeuring en in Tuigpaard Regio Zuid kon de jeugd het niet winnen van de ouderen.

Het was de vijfjarige keurmerrie Jarina (Delviro HBC uit Delvira stb van Manno, f. Hilbert Meijering uit Oosterhesselen) van Jan Thijs die Algemeen Kampioen werd. Viggon van Beest: “Het beeld bleef heel fraai tijdens de kampioenskeuring en de merrie bleef er vrij en blij overheen draven.” Reservekampioen werd Karin (Granaat uit Geertje stb. van Waldemar) van Cor van Dijk uit Boekel. Karin was even eerder sterwaardig verklaard. “Deze merrie moest qua model toegeven op de kampioensmerrie maar ze bleef zeker in draf ook overtuigen.”

Bron: Persberichten KWPN