BWP hengstenkeuring: United Touch S en Check In goedgekeurd

BWP hengstenkeuring: United Touch S en Check In goedgekeurd

Dag 1 van de BWP Hengstenkeuring en we zijn al enkele goedgekeurde hengsten rijker, iets wat het stamboek niet gewend is op zijn eerste dag. Lieve De Greeff, die binnen BWP verantwoordelijk is voor de hengstenkeuring: “Inderdaad, dat zijn we niet gewend. Dat het opnieuw een hengstenkeuring zou worden zonder publiek, daar waren we op voorbereid. Maar toen ook rhino nog eens de kop kwam opsteken, moesten we opnieuw schakelen. Zo ontstond de BWP Hengstenkeuring 3.0, zoals ik ze wel eens noem. We hebben nu dus elke dag een andere groep hengsten met elke dag een of meerdere proclamaties.”

Deze voormiddag al werd duidelijk dat de twee oudere hengsten die zich enkel exterieurmatig moesten tonen, werden goedgekeurd voor de dekdienst. We hebben het dan over:

UNITED TOUCH S: UNTOUCHED X LUX Z – FOKKER: SINNACK JULIUSPETER – VOORSTELLER: STAL DEN BISSCHOP EN JULIUS-PETER SINNACK
en

CHECK IN: CORDALME X LORD PEZI FOKKER: BOECKMANN GILBERT – VOORSTELLER: TAL MILSTEIN STALLIONS

Dressuur

Dag 1 van de BWP Hengstenkeuring was ook de dag van de dressuurhengsten. Zes hengsten toonden zich aan de jury. Voorzitter van de stamboekcommissie dressuur, Eddy Schuurmans: “We hebben zes hengsten gezien en hebben gekozen om er twee goed te keuren. We zijn er ons heel erg van bewust dat we hiermee misschien strenger zijn geweest dan bij de springhengsten. Wij deden recent een enquête bij onze dressuurfokkers. Daaruit bleek duidelijk dat ze vinden dat wij als stamboek in de dressuurrichting goede stappen maken, maar dat we sneller kunnen gaan. Door deze beslissing zijn we ervan overtuigd dat we de fokkerij sneller vooruit kunnen laten gaan.We willen de lat voor dressuur niet extra hoog leggen, we hopen wel dat de fokkers er achter staan om voor kwaliteit te kiezen.”

Sunnyboy vd Kempenhoeve werd BWP-kampioenshengst dressuur. Sunnyboy is een zoon van Don Deluxe x Quaterback. Hij werd gefokt door De Kempenhoeve en voorgesteld door Mieke Dries.


bron: BWP