24 nieuwe sterpredikaten in Midden Beemster

24 nieuwe sterpredikaten in Midden Beemster

In Midden Beemster stond gisteren de stamboekkeuring van de Regio Noord-Holland op het programma. Regio-inspecteurs Marcel Beukers en Henk Dirksen konden 24 paarden het sterpredicaat toekennen.


In totaal werden in Midden Beemster 8 springpaarden beoordeeld, waarvan 4 merrie ster werden. Daarnaast beoordeelde de jury 36 dressuurpaarden, 20 van hen werden sterk verklaard. “Deze keuring was goed voor elkaar”, reageert Marcel Beukers. “De organisatie was goed en alles liep mooi op tijd. We hebben een paar fijne springpaarden gezien die met veel overzicht en veel techniek sprongen. Ook bij de dressuurpaarden hadden we een fijne kopgroep.”

Springmerries
Twee springmerries kregen een bovenbalkscore van 75/80. Een van hen is de Eldorado van de Zeshoek-dochter Let It Shine (uit Vaderoos vb van Fuego du Prelet, fokker S. De Visser uit Middenbeemster) van de fokker en F. Posmus uit Midden Beemster. “Deze merrie sprong met veel reflexen, daar kreeg ze dan ook 85 punten voor. Daarnaast springt ze met veel afdruk en veel overzicht.” Ook Kiss Me Society (Dexter uit Voila vb sport van Dexter R) van fokker M. van Wooning uit Rijsenhout kreeg 75/80. “Dit is een merrie met veel afdruk in de galop en een mooie voorbeentechniek bij het springen. Daarbij is ze lichtvoetig.”

Buitenlandse merrie
De buitenlandse merrie Benola des Fontaines (Zwiep des Fontaines uit Senola des Fontaines van Impala des Fontaines, fokker M. Aarts Alberts uit Le Bourg St Leonard) van J. Ter Hagha moet nog aan de aanvullende eisen voldoen om ster te worden, maar scoorde vandaag in Midden Beemster 75/85. “Deze merrie sprong met veel reflexen, daarvoor kreeg ze 90 punten. Voor techniek scoorde ze 85 punten, daarnaast springt ze met veel overzicht en een goed lichaamsgebruik.”

80/80
Drie dressuurmerries werden gewaardeerd met een bovenbalkscore van 80/80. De All At Once-dochter Lalique Taonga (uit Obsession ster pref van Jazz) van fokker Stal 104 uit Wijdewormer scoorde 85 punten voor de draf. “Deze merrie heeft een een mooie techniek en bewoog goed bergop. Ook heeft ze een mooi front.” Ook Love of Rose (Giovanni uit Gentle Rose ster PROK van Johnson) van fokker Jacatra B.V. uit Zuidoostbeemster kreeg dezelfde bovenbalkscore. “Dit is een iets degelijke merrie die wel veel lengte heeft en veel lossigheid in beweging. Ze scoorde eveneens 85 voor draf, waarbij ze een goede beentechniek heeft. Daarnaast heeft ze een goede galop met een goede balans.” Living Legend AMR (Grand Galaxy Win uit Devede elite ibop PROK van Vivaldi) van fokker M. Ubels-Meijer uit Barsingerhorn scoorde 80 punten voor zowel de draf, galop als houding. “Dit paard is een hele charmante merrie met een aansprekende voorhand en drie fijne basisgangen. Daarbij beweegt ze heel lichtvoetig met een goede balans.

Toto JR en Expression
Lady Ellegant Texel (GLOCK’s Toto Jr uit Ellegant Lady Texel elite ibop PROK van Ferro) van fokker W. van der Linde uit De Cocksdorp scoorde 75 voor exterieur en 80 voor beweging. “Deze merrie heeft een hele goede draf met een goede techniek en veel houding, voor draf kreeg ze dan ook 85 punten. Deze merrie zou misschien iets meer lengte mogen hebben.” Het laatste paard dat 80 kreeg voor beweging en 75 voor exterieur is de ruin Jive Talking (Expression uit Dracaena PROK van Gribaldi, fokker G. Vervoorn uit Brakel) van Dressuur Stal Nathalie Smeets uit Rhenoy. “Dit paard heeft een hele fijne manier van draven. Het is een paard met een goede voorhand, goede bespiering en mooie houding.”

Het Noord-Hollandse keuringsseizoen vervolgt op 20 juli met de Centrale Keuring, die eveneens in Midden Beemster plaatsvindt.

Bron: KWPN