10.000 euro voor GLOCK's Toto Jr.-dochter Oliva : "Vroeger verkocht je veulens aan huis"

10.000 euro voor GLOCK's Toto Jr.-dochter Oliva : "Vroeger verkocht je veulens aan huis"

De tweede KWPN Online Veulenveiling zit erop! Voor 10.000 euro werd GLOCK’s Toto Jr.-dochter Oliva vanavond voor het hoogste bedrag verkocht. In totaal zijn er vanaf 20.00 uur 34 veulens onder de digitale hamer gegaan.

Veel buitenlanders sloegen tijdens de tweede online veulenveiling hun slag. Vier veulens vertrekken naar Ierland, drie naar België en twee naar Duitsland. Naar Spanje, Rusland, Jordanië en Portugal vertrekken daarnaast ook veulens.


De gemiddelde prijs van deze editie ligt hoger dan de vorige editie, namelijk 4.100 euro. Twee derde van de veulens is daadwerkelijk verkocht en meer dan de helft daarvan vertrekt naar het buitenland. Naast Oliva die voor 10.000 euro van eigenaar verwisselt, werden er ook goede bedragen neergelegd voor Otis (v.Fontaine TN) 9.500 euro, 9.000 euro werd er betaalt voor Van Gogh-dochter Otravola, 7.500 euro voor Harley VDL-dochter O-Shavola, 6.500 euro voor Ocintha Chin (v.Glasgow-W VH Merelsnest), 5.500 euro voor Olianca (v.Van Gogh) en voor 5.000 euro verwisselde Cantona TN-dochter Odylia-Sinaa van eigenaar.




Meneer Kessels, fokker van Otravola (v.Van Gogh) en O-Shavola (v.Harley VDL) was zeer te spreken, zij werden respectievelijk verkocht voor 9.000 en 7.500 euro. Beide veulens vertrekken naar Ierland. “Dit was de eerste keer dat wij veulens via een online veiling aanboden en wij zijn meer dan tevreden over het resultaat. Heel de avond hebben wij de veiling in de gaten gehouden, alles was heel goed te volgen. De veulens met de wat interessantere papieren werden voor hele nette prijzen verkocht, grote kans dat door de hogere prijzen ook weer meer interessantere veulens worden aangeboden.” Naast deze twee veulens heeft hij dit jaar nog drie veulens meer gefokt. “Vroeger verkocht je veulens aan huis, dan kwamen de potentiele kopers gewoon naar je toe. Deze tijd is inmiddels voorbij, als je ze thuis houdt verkoop je ze nauwelijks. Afgelopen week sprak ik enkele Belgen en zij vertelden dat er daar twee keer per week veilingen zijn. Waarom zouden ze dan nog de fokkers af gaan om veulens te bekijken? Naast deze online veulenveiling, heb ik één veulen verkocht via de veiling in Tubbergen en twee zijn geselecteerd voor de Limburgse Veulenveiling. Stiekem is een fysieke veiling altijd veel meer werk. Je hebt de selectiedagen, de foto- en videodag en de veiling zelf. Dit kost behoorlijk wat energie. Deze online veulenveiling paste mij heel goed voor deze twee veulens. De moeder van de Harley VDL geeft altijd zo veel melk dat de veulens in het begin wat vol zijn en daardoor iets minder opvallen. Sinds de Harley VDL uit haar haren is, is ze ontzettend positief ontwikkeld en echt naar mij toe gegroeid. Voor dat soort veulens is een online veiling ideaal. Daarnaast het gemak dat je maar één keer van huis hoeft. Mocht het zo uitkomen doe ik volgend jaar zo weer mee.”