Zaterdag finale jonge eventingpaarden in Renswoude

Zaterdag finale jonge eventingpaarden in Renswoude


Zaterdag 26 september wordt in Renswoude vanaf 10.00 uur na drie selectiewedstrijden de finale van de Dutch Eventing Young Horse Trials verreden. Twee keer achttien finalisten strijden om de hoogste plaatsen, thuis te volgen via Nieuws.horse/LIVE. Daarnaast is er interessante ontmoeting geregeld voor de vorming van syndicaten.



Het kampioenschap is onderdeel van een reeks activiteiten om de eventingsport èn de eventingfokkerij te stimuleren, opgezet door René van der Leest en Gert Boonzaaijer van Hippisch Centrum De Schalm in Renswoude. Inmiddels zijn in Nederland en België de veulenkeuringen achter de rug. Vanaf 1 oktober staan de eventing-veulens en jonge eventingpaarden online voor de speciale editie van de veiling via ET Auction.

Het kampioenschap is voor de beste 18 combinaties uit de drie selectiewedstrijden, waarbij één wedstrijd als streepresultaat mocht gelden. In beide leeftijdsrubrieken is de top zeker aan elkaar gewaagd dus de uitslag staat allerminst vast. De paarden in de finale worden beoordeeld door Irene Wolf, Jan Ruiterkamp en Gert Franken. Omdat alle verrichtingen net als tijdens de andere wedstrijden opgenomen en gestreamd zijn door Nieuws.horse/LIVE, is er een compleet beeld van de verbetering van de verrichtingen in de afgelopen maanden opgebouwd.

Stimuleren van de eventingfokkerij en de eventingsport levert resultaat op maar zeker ook kopers uit het buitenland. Initiatiefnemer René van der Leest wil dat graag anders: “We houden zaterdag tussen de vier- en vijfjarige rubrieken een pauze voor een interessante bijeenkomst waarvoor alle topruiters en hun sponsors zijn uitgenodigd. Het zou perfect zijn als we jonge talenten kunnen behouden voor ons land, speciaal voor de jonge ruiters en amazones. Dat kan gemakkelijk zonder al te grote investeringen via samenwerking, een syndicaatje per paard. Dat zou geweldig zijn: de beste paarden behouden voor onze eigen jonge ruiters.”