Vrijwilligers en bestuur Military Boekelo met elkaar in de clinch

Vrijwilligers en bestuur Military Boekelo met elkaar in de clinch

Een groep vrijwilligers van Military Boekelo is in conflict met het bestuur van het evenement en met name voorzitter Robert Zandstra, dat meldt De Tubantia. De vrijwilligers verwijten de voorzitter dat hij ze als oud vuil behandelt en alleen oog heeft voor VIP's en bobo's.

De onvrede onder de vrijwilligers speelt al langer, maar kwam in januari tot een uitbarsting nadat bestuurslid Frans van Meggelen aan de kant werd gezet. Volgens een grote groep vrijwilligers was hij de enige in het bestuur die het nog voor hen opnam. Ze schreven dan ook een woedende brief aan het Militarybestuur, die door enkele tientallen vrijwilligers werd ondertekend.

Onvoldoende waardering

„Het bestuur heeft besluiten genomen waar wij ons niet in kunnen vinden en heeft volstrekt onvoldoende oog en waardering voor de inspanningen van vrijwilligers en medewerkers en gedraagt zich daar ook naar”, zo stelt de brief. De vrijwilligers trekken zich daarom terug uit de organisatie, tenzij het bestuur opstapt. Maar dat heeft het bestuur geweigerd.

Schat aan ervaring weg

De ondertekenaars zijn niet de minsten in het grote vrijwilligerskorps van de Military. Veel van hen zijn al vanaf het begin, 50 jaar geleden, bij de organisatie van de Military betrokken. Er valt dan ook een schat aan ervaring weg. Zo vertrekt de volledige ploeg die al jaren de tijdwaarneming organiseerde. De helft van het team dat de stallen beheerde is weg, net als het complete team dat jaarlijks het parcours uitzette en van afzetlint en hekken voorzag, en de mannen die de vele aggregaten op het terrein draaiende hielden.

Welles-nietes

Het bestuur van de Stichting CCI Boekelo wil inhoudelijk niet reageren op het vertrek van de groep. Voorzitter Robert Zandstra: „Het is heel vervelend als mensen weggaan. En ik wil ook niet in een welles-nietesspelletje verzeild raken over de oorzaken, dan zou ik ingaan op de kwaliteit van de individuele vrijwilligers en dat vind ik niet netjes. Deze mensen hebben zeker een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van de Military in de afgelopen jaren. Maar we hebben 900 vrijwilligers en ik heb niet het gevoel dat deze kritiek leeft bij deze grote groep.”

Lees Meer

bron: Tubantia.nl