Tokio ticket nog ver weg voor Nederlandse team na eerste dressuurdag EK Luhmühlen

Tokio ticket nog ver weg voor Nederlandse team na eerste dressuurdag EK Luhmühlen

Op het Europees Kampioenschap Eventing in Luhmühlen staat momenteel team België aan de leiding in het team klassement. De twee Belgische amazones Laura Loge en Karin Donckers begonnen vandaag met twee ijzersterke dressuur proeven wat hun individueel een gedeelde vierde plaats opleverde. 

Quck results landenwedstrijd:

1. België - 57,6 strafpunten
2. Duitsland - 60,4 strafpunten
3. Frankrijk - 64,2 strafpunten

Beide amazones scoorden een nette 28,8 strafpunten. Laura Loge rekende daarvoor op Absolut Allegro (Quintero) en Karin Donckers zadelde de BWP-er Fletcha van 't Verahof (Vigo d'Arsouilles). Morgen komen voor het team Constantin van Rijckevorsel met Beat It en Lara de Liedekerke-Meier met Alpaga d'Arville nog aan de start. 

Het Duitse team rekende vandaag alvast op Andreas (Dibo) Dibowski en FRH Corrida (Contendro I) die hier 34,6 strafpunten noteerden en op Kai Rüder die met Colani Sunrise (Chico's Boy) een score noteerde van 25,8 strafpunten en daarmee individueel voorlopig op een gedeelde tweede plaats staat. De twee sterkste ruiters van het team (Michael Jung en Ingrid Klimke) komen morgen aan de start. 

Frankrijk staat voorlopig derde met mooie proeven van Karim Florent Laghouag en zijn Punch de l 'Esques (Hermes D'Authieux) en Thibaut Valette Lt Col die zijn Qing du Briot Ene HN (Eolien II) naar een score reed van 25,8 strafpunten wat voorlopig goed is voor een individuele tweede plaats. 

Het is de Britse Laura Collett die individueel momenteel aan de leiding gaat met haar Landos nakomeling London 52. Zij staan met 25,5 strafpunten momenteel op een eerste plaats. 

Met 74 strafpunten is een ticket voor Tokio nog niet in het zicht voor het Nederlandse team. In het landenklassenment staan zij momenteel op een achtste plaats. Merel Blom noteerde met Chiccolino (Chico's Boy) een score van 37,2 strafpunten en Ilonka Kluytmans rekende op Image of Roses (Sheyenne de Baugy) met wie ze een score noteerde van 36,8 strafpunten. Morgen zullen Laura Hoogeveen en haar Wicro Quibus N.O.P. en Tim Lips met Bayro in actie komen om die score te verbeteren. 

Morgen volgt de tweede dressuurdag waarna er nog wel eens wat verschuivingen in het klassement kunnen komen. 


Tussenstand landenwedstrijd

Tussenstand individueel


F: Libby Law voor Equnews