Tim Lips stevent af op medaille op EK Eventing, Nederlandse team stelt teleur

Er bleek een bijzonder pittig parcours opgesteld te staan op het EK in Luhmühlen. De hindernissen stonden niet extreem hoog, maar er moest op diverse punten wel technisch gereden worden. Met diverse opgaves en valpartijen bleek dat niet altijd een makkelijke opgave.

Quick Results:

1. Duitsland - 78.50 strafpunten
2. Engeland - 92.80 strafpunten
3. Frankrijk - 93.60 strafpunten

Individueel

In het individuele klassement blijft Michael Jung goede zaken doen met fischerChipmunk FRH (Contendro I) met wie hij ruimschoots binnen de tijd binnen kwam en zo zijn 20.9 strafpunten vast blijft houden. Ook Ingrid Klimke en SAP Hale Bob OLD (Helikon) sturen aan op een razendsnelle ronde waarmee ze hun tweede plaats voorlopig veilig stellen met 22,20 strafpunten. De Britse Laura Collett die met London 52 gisteren nog derde stond kwam helaas ten val op de watercombinatie en moet haar plaats nu afstaan aan de Fransman Thibaut Valette Lt Cool (Eolien II)  die met 25,80 strafpunten nu derde staat.

Dan is het Tim Lips die weet te klimmen van een zesde naar een vierde plaats dankzij een fantastische foutloze ronde met Bayro (Casantos) met wie hij op 26 strafpunten weet te blijven staan. Het is nog steeds Oliver Townend die hem met Cooley Master Class op de hielen zit en nu op een vijfde plaats staat.

België:

Beste Belgische combinatie is op dit moment Lara de Liedekerke-Meier die met Alpaga d'Arville met 33,30 strafpunten nu op een 17e plaats staat na de cross. Karin Donckers en Flechta van 't Verahof verzamelden onderweg aardig wat strafpunten en dalen van een elfde naar 39e plaats in het klassement met een totaal van 42.80 strafpunten. Constantin van Rijckevorsel en Beat It kregen eveneens strafpunten tegen en staan nu op 70.50 strafpunten. Helaas kwam Laura Loge ten val met Absolut Allegro waardoor we haar in dit EK niet meer terug zullen zien. Voor het team resultaat houdt dat in dat zij nu op een zevende plaats staan met 146,7 strafpunten.

Nederland:

Het Nederlandse team had het geluk niet aan hun zijde vandaag. Direct als eerste starter kwam Merel Blom in de baan met Chiccollino. Helaas kreeg de combinatie twee weigeringen tegen aan het einde van de cross en besloot Blom om het parcours te verlaten. Ilonka Kluytmans en Image of Roses kwamen ten val waardoor voor hun de wedstrijd direct op zijn einde liep. Verdere teleurstelling voor het team volgde toen ook Laura Hoogeveen en Wicro Quibus N.O.P. de cross moesten verlaten na drie weigeringen. Het was Tim Lips die de eer van het team wist te herstellen door met Bayro een prima rondje te laten zien. Zij staan in het individuele klassement nu vierde. Ook Aliene Ruyter kwam met Bomba aan de finish als individuele ruiter. Wel noteerde zij een weigering onderweg en de nodige tijdfouten.

Team:

In het team klassement van de Nations Cup gaat Duitsland ruimschoots aan de leiding. Er zitten 3 balken tussen hun en het Britse team morgen in het springparcours Met 78.50 strafpunten gaat het team ruimschoots aan de leiding. Dankzij een meesterlijke ronde van Oliver Townend en Piggy French staan de Britten nu op een tweede plaats in het klassement met 92.80 strafpunten. Ook Frankrijk weet te klimmen in het klassement en volgt nu met 93.60 strafpunten op de derde plaats.

Morgen zal het kaf van het koren worden gescheiden met het afsluitende springen. Duitsland mag dan met drie balken verschil op voorsprong staan, er kan nog van alles gebeuren in het klassement.